KADRİ VEZİROĞLU’NUN ARDINDAN



DİNAR BİR DEĞERLİ İNSANI DAHA KAYBETTİ
 
İstanbul Liv Hospital Hastanesi'nde 15 Mayıs 2016 Pazar 10:35 de hayatını kaybetti. İstanbul’da oturan Kadri Veziroğlu, uzun süredir yaşlılığa bağlı rahatsızlıklar nedeniyle tedavi görüyordu. İki çocuk babası olan Kadri Veziroğlu'nun Pazartesi günü Kocaelinde yapılan tören sonrası salı günü Dinar’da toprağa verileceği öğrenildi.
Dinar’ın yetiştirdiği değerli insan belediyemiz eski başkanı KADRİ VEZİROĞLU’NUN acı haberini duyunca üzüntülere boğuldum. Belediyemizin eski başkanlarından rahmetli Bayram Ali Veziroğlu’nun büyük oğlu, İzmit Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği görevinde bulunan, CHP’de önemli görevlerde bulunan, son olarak 9 Ocak 2014 de CHP Genel Merkez Danışmanı Kadri Veziroğlu CHP’den Kocaeli Büyükşehir Belediyesi aday adayı olan Kocaeli CHP İl Başkanı Yalçın Kuşkan onu tanıtırken “Kadri Veziroğlu’nun Kocaeli’nin yerel yönetim konusunda ufkunu açan isimlerden biri olduğunu Kadri Veziroğlu geçmişten tanıdığımız, kentimize önemli hizmetler vermiş bir isimdir. Kendisi Kocaeli’nin zaman zaman yerel yönetimler konusunda ufkunu açmış bir isimdir.”diye tanıtmıştı.
Ömrü hem siyasi hem de bürokrat olarak büyük başarılarla geçen, Türkiye’nin dört bir yanında yerel yönetimlerle ilgili bilgi veren, CHP’nin parti okulunda görev yapan Veziroğlu’nun vefatı sadece Dinarda değil Kocaelin de de büyük üzüntü yarattı.
Kocaeli mahalli gazeteleri onun için “CHP’nin ilimizdeki simge isimlerinden Kadri Veziroğlu, yakalandığı amansız hastalığın ardından hayata gözlerini yumdu. Pazartesi günü İlimizde, Salı günü doğduğu şehir Dinar’da törenler yapılarak toprağa verilecek” diye haber yaptı.
12.12.1977/12.09.1980 tarihinde Dinar Belediye başkanlığı görevinde bulunan değerli büyüğümüzü bir ay önce aradığımda Siyaset araştırması için istediğim bilgileri 15 gün önce beni telefonla arayarak “Hazırlıyorum Ayhan ne zamana lazımdı bu bilgiler sana” demişti. Ben de “Kendini yorma haziran ayı sonuna kadar yavaş yavaş hazırla ağabey” demiştim. Vefat haberin beni de yıktı. Şimdi ardında senin için ne yazayım ağabey? Elbette önce aile fertlerinin ve seni sevenlerin başı sağ olsun. Bayram Ali amcam gitti ardından Yıldırım ve Tambey ağabeyleri de götürdü seni neden götürdü diye sorsam elbette ki kimse cevap veremez. Bu yaz Festivalde görüşürüz demiştin böyle mi görüşecektik. Toprağın bol olsun. Allah kalanlara sabır versin.
Ayhan Kalkan
Araştırmacı Gazeteci Yazar