KADİR GECEMİZ KUTLU OLSUN

Ayrılık acısını kadir gecesi ile dindirmek gecesi bu gece, Rabbimizin izni ile bu akşam vasıl olacağız bu kadri yüksek geceye.

Müslümanların kutsal ayı ramazanı şerifi geride bırakıyoruz. Müminler için barış, huzur, kardeşlik, paylaşım, yardım ve ibadet ayıdır ramazanı şerif. Ramazan ayı Müslümanlar için rahman, şefkat, ibadet ayıdır. İbadetlerle dolu hediyeler sunar müminlere, sabır, takva, kanaat, iftar, sahur, mukabele, teravih, nihayetinde kadir gecesi ve bağışlanma.

Bugünler bereketli ve kutsal misafirimizin artık ayrılık zamanının yaklaştığı veda etmeye hazırlandığı günlerdir. Gönüllerimiz mahzun, on bir ay onun hasretiyle yanan yüreklerimize ayrılık acısı düştü. Bizim için tek teselli ise, tam on bir ay sonrasına kesin randevu vermesi ve yine bizleri onurlandıracak olmasıdır.

Ey mübarek Rahmet ayı, Ramazan ne çok alışmıştık sana,evimizin nuru,bereketi,manevi deryası olmuştun. Seninle yüreğimiz yumuşamıştı, bedenimiz sıhhat bulmuştu, açken tokluğu senin vesilenle öğrendik. Rahmet elçisi, sabır öğrettin bize, aç insanların halinden haberdar ettin hepimizi, nefsimizi yenmenin bitmek tükenmek bilmeyen arzularımıza dur demeyi, nefsimizi terbiye etmeyi öğrettin bize. Senin hasretine, bir sonraki ramazana kadar sana hasret yanan kandillere, mahyalara, birlik ve beraberlik ile bereket getiren iftar sofralarına, teravihlere, salat-ı ümmiyelere hasret kalacağız. On bir ayın sultanına bir daha kavuşur muyuz bilemiyoruz, ancak müminler olarak, onu yine hasret ve özlemle bekleyeceğiz. Kadrini bilemedikse, bizden rabbimize şikâyetçi olma.

Mübarek ramazan ayı bizlere ramazandaki gibi takvanızı koruyup, ihlasınızı, sadakatinizi, sabrınızı devam ettirin nefsinize siz hükmedin onun kölesi olmayın, terbiye ve nasihati ile veda ediyor. Giderken bizleri en kutlu gecesi kadir gecesi ile buluşturarak gidiyor.

Bu kutlu gece feyiz ve bereketin rahmet ve mağfiretin nihayetsiz bahşedildiği kadir gecesidir.

Kadir gecesi doğru yolu gösteren, aydınlığa çıkaran, dünya ve ahiret saadetine erdiren yüce kitabımızın indirilmeye başladığı gecedir. Bu gece insanlığın hasretle beklediği

Hira ufuklarında beliren İslam güneşinin yeryüzünü aydınlatmaya başladığı gecedir. Bir düşünelim, Kuran”ın indiği geceye bin ay değeri veren yüce Rabbimiz Kur’an"ın indiği kalbe, hayat olup yaşandığı bir bedene acaba nasıl bir şeref bahşeder.

Bir kez daha hatırlayalım kadir gecesini ancak, hatırlamak yetmez, Kur’an’ın kadrini, kıymetini bildiğimiz müddetçe bu kutlu geceyi ihya etmiş oluruz. Kur’an’ın hak, hakikat, ahlak ve adalet ilkelerine sarıldığımız ölçüde bu gecede bir ömre bedel manevi gelişmeler yaşayabiliriz. Kur’an’ın barış ve esenlik mesajlarına değer verdiğimiz nispette, Allahın meleklerinin yeryüzüne esenlik getirmek üzere indiklerinin idrakine varabiliriz."Her geleni Hızır, her geceyi Kadir bil" şuuruyla hayatımızı sürdürdüğümüz müddetçe, Kadir gecesinden hakkıyla istifade edebiliriz.

 

Bir kez daha idrak edelim, bu gece kaybettiklerimizi bulma gecesidir. Zihinleri ve gönülleri yüce kitabımız Kur’anı Kerim’e göre yeniden inşa etme, onun hayat verme soluklarıyla yeniden dirilme gecesidir. Bu gece imana, merhamete, adalete sarılma gecesidir. Kendimizi hesaba çekme ve darda olan kardeşlerimiz için çözüm üretme, katkı sunma hiç bir şey yapamıyorsak onlar için gözyaşı dökme gecesidir.

Ramazan ayı boyunca İslam coğrafyasında kadın, erkek, çocuk, yaşlı ayrımı yapılmadan kardeşlerimize yapılan, uygulanan, reva görülen zulüm, şiddet, cinayetlerin üzüntüsünü yaşıyoruz, acısı yüreklerimizi dağlıyor. Bu hüzün ve ızdırapla Ramazanı Şerifimiz buruk geçti. Bu gece kadir gecemizi idrak ederken, yoksulların, mahrumların, mağdurların, zayıf bırakılmışların zulme uğramışların haklarına dikkat kesilmek, onların dertleriyle dertlenmek, acılarına ortak olmak, yaralarını sarmak, evlerinde, topraklarında, yurtlarında tanımadıkları, bilmedikleri, aynı dini, kültürü, tarihi, değerleri ve kavramları paylaşmadıkları, çok uzaklardan gelen yada yakınlardaki uşak ve maşalarına yaptırdıkları işgal, katliam ve zulmü lanetliyelim ve aziz kardeşlerimize bu mübarek gecede, hiç olmasa dualarımızla katkı sunalım. Bu zulüm ve zalimlere reaksiyon, tepki göstermek bizim İslami ve insani görevimizdir.

Zalimlerin hak ve hukuk tanımayan, azgınlaşan ve şımaran iradelerine karşı tavır almak, kısaca insanlığın barışı, huzuru için, hayr’ın anahtarı ve şer’in kilidi olmak, yeryüzündeki bütün Müslümanların sorumluluğudur. Bu vazife ve sorumluluk bu gece yeryüzüne inen meleklere ve Cebrail Aleyhisselam’a eşlik edecek maneviyata uygun bir kulluğa sahip olmak için de yerine getirilmesi gereken bir görevdir.

Kadir gecemiz mübarek olsun, bu gece Rabbimiz katındaki kadrimiz yücelmesine vesile olsun.