Vali Gökmen Çiçek İscehisar ve Emirdağ’da Ziyaret ve İncelemelerde Bulundu

Vali Gökmen Çiçek ilçe ziyaretleri kapsamında İscehisar ve Emirdağ ilçelerinde bir dizi ziyaret ve incelmelerde bulundu.

Vali Gökmen Çiçek ilk ziyaretini erken saatlerde DEMMAK Demireller Mak. San. ve Tic. A.Ş.’yi ziyaret etti. Ziyaretinde Vali Gökmen Çiçek’e, Eski Orman ve Su İşleri Bakanı, Milletvekili Veysel Eroğlu ve Kaymakam Uğur Kapar da eşlik etti. Makina sektörü, üretim ve ihracat hakkında Şuayp ve Adnan Demirel’den bilgiler alan Vali Gökmen Çiçek ve Milletvekili Veysel Eroğlu daha sonra motoru ve şanzımanı hariç tamamı yerli üretim olan ve "Deve" ismi verilen kaya taşıma kamyonunu inceledi.

Birçok İhtiyacı Karşılıyor

İthal edilen kaya kamyonlarını Türkiye'de üretme hayali kurduğunu ve 22 yıl sonra hayalini gerçekleştirdiğini ifade eden iş adamı Şuayp Demirel, 30 ton yük taşıma kapasiteli yerli üretim olan kaya kamyonun, Mermer sektöründe birçok ihtiyacı karşıladığını belirtti. İş insanları Şuayp ve Adnan Demirel’e teşekkür eden Vali Gökmen Çiçek de böylesi ufku geniş ve üretim sevdalısı iş inşalarının her zaman yanında olduklarını ifade etti. Milletvekili Veysel Eroğlu ise İş adamı Şuayp ve Adnan Demirel’e böyle güzel hizmet araçlarını ilimize kazandırdıkları için teşekkür etti.

İnsan İnanırsa Her Şeyi Yapar

2019 yılında ilimize kazandırılan karda, yağmurda, çamurda ve eğimli arazide çalışabilen “Deve” isimli kamyonu test eden Vali Gökmen Çiçek: “İnsan inanırsa her şeyi yapar. Bunun en güzel örneğine burada tanık olduk. Gerçekten çok güzel ve güçlü bir araç. İlimiz için üretim ve istihdam sağlayan böyle yetenekli iş insanlarımızı her zaman yürekten destekliyorum” dedi.

15 Çeşit Ürün 32 Ülkeye İhraç Ediliyor

İncelemelerin ardından Avşar Maden Suyu Fabrikasını ziyaret eden Vali Gökmen Çiçek ile eski Orman ve Su İşleri Bakanı Milletvekili Veysel Eroğlu, 2015 yılında üretime başlayan ve 50.000 şişe / saat üretim kapasitesi olan Fabrikanın işleyişi, üretim ve ihracatı hakkında Genel Müdür Mehmet Başpınar'dan bilgiler aldı. 15 çeşit ürünle 32 ülkeye ihraç edilen Avşar Maden Suları, yeni tesisinin açılmasıyla günlük üretim kapasitesini 1 milyondan 2 milyona çıkaracak.

İscehisar Kadın Kültür Evi’ni İncelediler

Ziyaretlerine İscehisar Kadın Kültür Evi ile devam eden Vali Gökmen Çiçek ve eski Orman ve Su İşleri Bakanı Milletvekili Veysel Eroğlu, yakın zamanda faaliyete girmesi planlanan İscehisar Kadın Kültür Evi’nde incelemelerde bulunarak, yetkililerden çalışmalardaki son durum hakkında bilgiler aldı. Vali Çiçek ve eski Orman ve Su İşleri Bakanı Milletvekili Eroğlu Türkiye’ye örnek bir proje olan ve kadınların rahat bir nefes almak için gidebileceği spordan sağlığa, eğitimlerden kurslara, sanata ve kültür faaliyetlerine dair birçok aktiviteyi barındıran Kadın Kültür Evleri hakkında istişarelerde bulundu.

İlk Ziyaret Emirdağ Belediyesine

Daha sonra ziyaretlerine Emirdağ ilçesi ile devam eden Vali Gökmen Çiçek ile eski Orman ve Su İşleri Bakanı Milletvekili Veysel Eroğlu’na, Milletvekilleri Ali Özkaya ile İbrahim Yurdunuseven, Vali Yardımcıları Nurullah Kaya ve Mehmet Keklik ve Emirdağ Kaymakamı Osman Bilici de eşlik etti. Heyetin ilk durağı Emirdağ Belediye Başkanlığına oldu. Ziyarette Belediye Başkanı Serkan Koyuncu ilçenin mevcut durumu, yürütülen çalışmalar ve planlanan projeler hakkında bilgiler verdi.

Sosyal Market Yüzleri Güldürüyor

Ziyaretleri kapsamında Emirdağ Belediyesi tarafından Temmuz 2020’de faaliyete başlayan ve hayırseverlerin desteğiyle ihtiyaç sahibi ailelerin yüzünü güldüren Sosyal Market’te de incelemelerde bulunan Vali Gökmen Çiçek, eski Orman ve Su İşleri Bakanı Milletvekili Veysel Eroğlu, Milletvekilleri Ali Özkaya ve İbrahim Yurdunuseven, Vali Yardımcıları Nurullah Kaya ve Mehmet Keklik, aylık düzenli olarak yapılan yardımlar ile vatandaşlara yönelik verilen hizmetlere ilişkin bilgiler aldı.

Editör: Haber Merkezi