İyi Parti İscehisar’da STK’ları ziyaret etti

İYİ Parti İl Başkanı Muhammed Mısırlıoğlu, Bayındırlık ve İskân eski Bakanımız Abdülkadir Akcan, İYİ Parti İl Yönetim Kurulu, İYİ Parti üyeleri, İscehisar İYİ parti İscehisar ilçe Başkanı Necmi Özsarı ile birlikte İscehisar ilçesinde bulunan sivil toplum örgütlerini ziyaret ederek onların sorunlarını dinledi.

STK ziyaretleri sırasında esnafı da ziyaret eden İYİ Parti İl Başkanımız Muhammed Mısırlıoğlu, Bayındırlık ve İskân eski Bakanımız Abdülkadir Akcan, İYİ Parti İl Yönetim Kurulu,İYİ Parti üyeleri onların sorunlarını dinleyerek not aldılar.

Başkan Mısırlıoğlu ve yönetimi İscehisar İlçesi STK ziyaretleri kapsamında İscehisar İscetaş İscehisar taşıyıcılar kooperatifi başkanı Ümit Azgın'ı, İscehisar küçük sanayi sitesi Başkanı Mustafa Cibik'i, Organize sanayi sitesi Mermer Akademisi proje koordinatörü sorumlu müdür Muhammed Bacaksız'ı, Çiftçi malları koruma Başkanı Abdullah Altun’u, Mermerciler derneği Başkanı Muharrem Çakmak'ı, Kalkınma kooperatifi başkanı Himmet Mercan'ı ziyaret ettiler.

Organize sanayi sitesi Mermer Akademisi proje koordinatörü sorumlu müdür Muhammed Bacaksız Mermer Akademisi ile ilgili bir sunum yaptı.

İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu yaptığı konuşmada, Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in selamlarını getirdik. Biz sivil kuruluşları gezerken partimize oy istemeye veya diğer partileri kötülemeye gelmedik. Tek bir amacımız var, Tüm Türkiye genelinde sivil toplum kuruluşlarının sıkıntılarını, sorunlarını ilk ağızdan öğrenmek ve bu sıkıntıları rapor halinde Genel Merkezimize bildirmek dedi. Sorunlarını Genel Başkanımız, Milletvekillerimiz ev bizler tarafından her platformda kamuoyuna duyurulacak ve çözüm üretilerek paylaşılacaktır. Sizlerin sesi olmaya devam edeceğiz. Bu bizlerin boynunun borcudur. Buraya siyaset yapmaya gelmedik” dedi.

Taşıyıcılar kooperatifi Başkanı Ümit Azgın " Ülkemizde dört milyon şoför esnafı var. Mazot fiyatları aldı başını gidiyor. Yeni oto yollar birer soygun Esnafımızın belini büküyor. Otoyol ücretleri ucuzlatılmalı. Esnaf kazancının üç mislini devlete ödüyor. Esnaf Bağ kur primlerini ödeyemiyor. İscehisar da ihracat olmasa esnafımız bitik. Göçmenlerin bir an önce ülkelerine gönderilmesi gerekir. En büyük beka meselesi budur" dedi.

Diğer oda Başkanları ise yaptıkları açıklamalarda " Esnafımız kan ağlıyor. Kredi faizleri yükseliyor. Bir an önce kredi faizleri düşürülmeli. Hibe desteği sağlanmalı. Kalifiye eleman bulamıyoruz. Ülkede onlarca maden fakültesi var ama maden mühendisi bulmakta zorlanıyoruz Esnafın sanayicinin önünü açsınlar başka bir şey istemiyoruz. İscehisar mermer sektörü sayesinde ayakta. Diğer ilçelerimiz, diğer sektörler büyük sıkıntı içersinde." diyerek ortak sorunları gündeme getirdiler.

Ziyaretlerden duydukları memnuniyeti ifade eden oda başkanları İl Başkanımız Sayın Muhammed Mısırlıoğlu’na, Bayındırlık ve İskan eski Bakanı Abdülkadir Akcan'a ve İl yönetim kurulu üyelerine teşekkür ettiler.

STK ziyaretleri sonrası Koptuoğlu Marble firmasını ziyaret eden İYİ Parti yönetimi çalışanlarla sohbet ettiler. Ziyaret programı Fatih Mermer işletme sahibi Adem Demirel’e nezaket ziyareti ile son buldu.

Ziyaretlerin değerlendirmesini bir çay bahçesinde yapan Başkan Mısırlıoğlu STK ve esnaf ziyaretlerinin aralıksız devam edeceğini ifade etti.

Editör: Haber Merkezi