İscehisar’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Coşkuyla Kutlandı

15 Temmuz hain darbe kalkışmasının beşinci yıldönümünde, Aziz Milletimizin kahramanlık destanının anlatıldığı “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de coşku ve heyecanla kutlandı.

Protokol üyeleri 15 Temmuz hain darbe girişimi esnasında çekilen fotoğrafları konu alan "15 Temmuz Milli Birlik Destanı" sergisini gezdi.

İlçemiz pazaryeri meydanında İstiklal Marşı okunması ve saygı duruşu ile başlayan programda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmaları ekranda gösterildi.

Günün anlam ve önemi ile ilgili yapılan konuşma ve şiirlerin ardından, konuşan Belediye Başkanımız Ahmet ŞAHİN; "Türkiye Cumhuriyeti 15 Temmuz 2016 akşamında alçakça bir darbe girişimine maruz kaldı. Tarihe bakıyorsunuz dünya tek bir devlet olsa buranın başkenti Anadolu olurdu. Bin yıldır bu toprakları vatan yapan asil milletimiz, Çanakkale’de, Dumlupınar’da kadını, erkeği, genci, yaşlısı ile düşmana nasıl dur demişse o gece de aynı ruh ile FETÖ örgütü teröristlere, vatan hainlerine ve onların ipini tutan düşmanlara karşı koymuştur.

Türkiye’nin gelişmesini ve büyümesini istemeyen dış odakların elinde maşa olan bu hain FETÖ örgütünün hedefi vatanımızın bölünmez bütünlüğü, ay yıldızlı bayrağımızın gölgesi altında huzurlu bir şekilde yaşayan milletimizin birlik ve beraberliği olmuştur.

Darbe girişimine karşı kahramanca mücadele verirken yaşamını yitiren şehitlerimizi bir kez daha saygı ve minnetle anıyor, Bu ihaneti yapan alçakları lanetliyorum. Milletin adaleti önünde yargılanan ve en ağır cezayı alacaklarından şüphe duymadığım alçakların ihaneti kıyamete kadar unutulmayacaktır. Yüce Allah bir daha milletimize böyle günler göstermesin.” dedi.

İscehisar Belediyesi tarafından Türk Bayrağı dağıtılması ile birlikte başlayan yürüyüş İlçe Emniyet Müdürlüğüne kadar tekbirler ve sloganlar ile devam etti. İlçe Kaymakamı Uğur Kapar İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Dalfidan’a, Belediye Başkan V. Osman Çelebi İlçe Jandarma Komutanı Emre Türkoğlu'na Türk Bayrağı verdi.

Kuran’ı Kerim ve ilahilerin okunmasının ardından yapılan dua ile devam eden gece, 00:13'de okunan selalar ile sona erdi.

Anma programına İlçe Kaymakamımız Uğur Kapar, Belediye Başkanımız Ahmet ŞAHİN, Belediye Başkan V. Osman Çelebi Cumhuriyet Başsavcısı Berkay Kurt, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali DALFİDAN, İlçe Jandarma Komutanı Emre Türkoğlu, İl Genel Meclis Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Editör: Haber Merkezi