Eskişehir Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğünden İscehisar İçin Tarihi Karar

İscehisar İlçesinin en büyük sorunlarından olan ve yıllardır vatandaşlarımızın mağduriyetine yol açan sit alanı sorununda alınan kararla İscehisar Belediyesi söz sahibi oldu.

Belediyece hazırlanan Koruma Amaçlı İmar Planı revizyonu Eskişehir Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğünce onaylandı.

Koruma amaçlı imar planının onaylanması neticesinde vatandaşlarımızın sit konuları ile ilgili işlemlerini çözmek için Eskisehir’e gitmelerine gerek kalmadı, konuyla ilgili yetkiler belediyemize devredildi. Böylece vatandaşlarımızın sit alanı ile ilgili işlemleri daha kısa sürede sonuca ulaşacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan İscehisar Belediye Başkanı Ahmet ŞAHİN; “Yaklaşık 30 yıldır çözülemeyen ve ilçemizin en büyük sorunlarından olan sit alanı sorunu hazırladığımız Koruma Amaçlı İmar Planı revizyonunun onaylanmasıyla birlikte çözüme kavuştu. Alınan kararla birlikte İscehisar’ın kaderi değişecek. İlçemiz için böylesine önemli bir kararın alınmasında başta Eskişehir Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdiresi, başkanı ve üyeleri olmak üzere Belediyemiz Meclis Üyeleri ve emeği geçen herkese teşekkür ederim. İlçemiz ve vatandaşlarımız için hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

Editör: Haber Merkezi