İrade Milletindir..

Türkiye Siyasal Hayatı darbelerle defalarca sınanmıştır. Gerek emir komuta zinciri içerisinde gerekse yalnızca bir grup asker tarafından demokratik sivil yönetimlere müdahale eden ve olumsuz etkileri yıllarca süren bu çalkantılı ve zor dönemler geride bırakılmıştır. Millet olarak bu acı deneyimler hafızalarımızda öyle derin bir yer edinmiştir ki darbeleri sıralayın deseler hemen hemen herkes bir çırpıda 60, 80 ve 28 Şubat darbelerini sayacaktır.

Darbelerden çok çeken ve bir daha böyle bir deneyimi yaşamak istemeyen milletimiz büyük bir sağduyusu ve kararlılıkla 15 Temmuz 2016’daki girişimi önleyerek bayrağına, iradesine, demokrasisine ve hepsinden önemlisi geleceğine sahip çıkmıştır. Gelişmekte olan ülkelere bakıldığında, Türkiye’nin 17 senedir AK Parti hükümetiyle süren yolculuğunda siyasi, sosyal ve ekonomik gelişimi destekleyici bir ilerleme kaydettiği ve önemli kazanımlar sağladığı görülmektedir. Bu gelişme ve ilerlemeyi topluma ulaşan kapsayıcı bir eylemden hareketle başardığı ise su götürmez bir gerçektir.

15 Temmuz 2016 FETÖ / PDY’nin darbe girişimi de siyasetçilerin kararlı, emin duruşu ve milletin ortak kararlılığı ve mücadelesi sonucu, halkın devletiyle ve hükümetiyle birlikte dik durmasıyla önlenmiştir.

Bu tür anti-demokratik girişimlere ve terör örgütü yapılanmalarına karşı daha güçlü ve kararlı olan Yüce Milletimiz, vatanperverliğini dünyaya örnek olacak şekilde sergilemiştir. Yüce Milletimiz bu azim ve kararlılığı ile milli birliğine, beraberliğine ve değerlerine özenle, dikkatle ve içten sahip çıkmıştır.

Cinsiyet, sınıf, etnisite, din, dil, mezhep ve ideolojik farklılık gözetmeksizin, toplumun her kesiminden, farklı siyasi görüşlerden, farklı inançlardan, genci ve yaşlısıyla “Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı” olarak tek bir ortak paydada buluşan insanlar, düşman güçlere karşı bu birlik beraberlik ve kardeşlik tablosunu tüm ulusal ve uluslararası basının objektiflerine yansıtmıştır.

Devletin, bürokratik yapı ve sivil toplum ile güçlü bir sinerji yakalayarak birlikte aynı amaçla hareket etmesi, asker ve emniyet güçlerinin birbirine kenetlenerek meydanlarda, basın organlarında verdiği görüntü, “nerede bir çatlak var” diye objektiflerini bize doğrultan uluslararası basına aslında çok şey anlatmaktadır.

Bir inancın nasıl sahiplenildiğini gösteren bu duruşu, darbe girişimine karşı koyan şehitlerimizin verdiği mücadelenin yanında küçük bir damlacık gibi kalan o gece kendi yaşadığım deneyimlerden aktarmaya çalışacağım.

15 Temmuz gecesi saat 22:00 de, Milletvekilimiz Ali Özkaya’yı aradım ve “neler oluyor” diye sordum.

Özkaya’nın koşarken konuştuğu belliydi “Fetö’cüler darbe teşebbüsünde bulunuyor, ulaşabildiklerine söyle meydanlara çıksınlar” dedi.

Sandıklı Ak Parti İlçe Başkanı Ahmet Mahmut Saylık ve Belediye Başkanı Mustafa Çöl’ü aradım ve Ali Bey’in mesajını ilettim. Daha sonra Dinar Ak Parti İlçe Başkanı Burhanettin Yüksel’i arayıp durumu izah ettim.

Sandıklı ve Dinar ilk meydana çıkan ilçelerimiz oldu..

Bir ülkede tüm toplumsal ve siyasal yapıların birlikte aynı ülküyü paylaşması, ortak hareket etmesi o ülkenin selameti ve istikrarı için en büyük garantidir.

Türk Siyasal Hayatında kara birer leke olarak hatırlayacağımız darbe dönemlerinin ardından, bugün millet “tek vatan, tek bayrak, tek millet” diyerek demokratik yollarla seçilmiş hükümeti devirmeye çalışan bir terör örgütüne gereken cevabı, sokağa inerek ve tankların karşısında sapasağlam ve dimdik durarak göstermiştir.

Demokrasiye sahip çıkmak adına canından feragat eden 246 şehidimiz, ağır silahların karşısında gövdelerini siper ederek, bu milletin özgür iradesine sahip çıkmıştır. Anayasal Sistem ve Anayasal kurumlar korunmuştur.

Öte yandan; gördük ki meydanları terk etmeyerek 3 hafta demokrasi nöbeti tutan bir toplumu hiçbir silah yıldıramayacaktır.

Kadın, erkek, yaşlı genç demeden herkes demokrasi için sokağa döküldüğünde dahi bunu görmeyerek sokağa çıkanları ve okunan selaları hakir görenler, kahraman kadınların ve erkeklerin kılık ve kıyafetlerine bakarak yorumlar tutturanlar, daha önemli bir noktayı ezip geçiyorlar. Bu nokta; yüce değerlerimize olan inanç birlikteliği, beraberliğimiz, kardeşlik, demokrasi, irade, hukuk, hürriyet, adalet, özgürlük, eşitlik, tümünü içeren bu topraklara ve vatana olan adanmışlıktır.

Millet olarak varlığımızı güçlendiren, geleceğimizi aydınlatan, sorumlu, inançlı, duyarlı mücadeleci duruşları ile bize örnek olan kadınlarımız, erkeklerimiz, yaşlılarımız, gençlerimiz gelecekte de aynı bilinç ve kararlılıkla Yüce Milletimizin iradesine daima sahip çıkacaktır. 15 Temmuz gecesi bize bunu göstermiş, demokrasinin teminatı olan millet kazanmıştır.

Bu vesileyle, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü kutluyor, bu destana adını yazdıran kahraman şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz.