İMAN VARSA İMKAN VARDIR

İnandığın yolda yürü

24 Mart 2021 sabah saatlerinde AK Parti kongresine gitmek için yola çıktık 10 dakikada aldığımız yolu biraz erken çıkmamıza rağmen 45 dakika da aldık. Salon dışı soğuk havaya rağmen çok hareketli ve rengarenk ak parti bayraklarıyla dolu herkesin bir elinde AK Parti bayrağı bir elinde ay-yıldızlı bayrağımız

Salona girdiğimizde tablo aynı. Delegeler, yöneticiler aşağıda, misafirler yukarıda.

İlk konuşmayı divan kurulmadan önce teşkilat başkanı yaptı ve bugüne kadar emeği geçen herkese teşekkür etti. Nihayet beklenen an gelmişti. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN dışarda soğuk havada kendisini bekleyen binlerce insana selam konuşması yaptı, Afyonkarahisarlı hemşerilerimizi de unutmadı.

Gerek video gösterileri gerekse cumhurbaşkanımızın konuşmalarında bana göre öne çıkan detaylardan birisi TÜRK MİLLETİNİN TÜRK İNSANININ gücü ve özgüveni.

Kabul etmek gerekir ki; yıllarca bu konuda yetersiz bir siyaset yolu, bilerek ya da bilmeyerek tercih edildi ya da öyle olması gerekiyordu. Ama bunu kabul etmek aslında kendini bilmemek ve kendine ihanet etmek.

Sayın CUMHURBAŞKANIMIZIN üstüne basa basa söylediği “İMAN VARSA İMKAN VARDIR” sözü özgüven anlayışının belirtilmesi ve yaşatılmasıdır.

Türkiye’nin bugün geldiği noktayı şöyle bir irdeleyelim:

Katar da üs kurmuşsunuz.

Somali de üs kurmuşsunuz.

Sudan da aynı şekilde.

Libya da askerimiz var.

Azerbaycan da KARABAĞ zaferinde Türkiye’nin etkisini bütün dünya gördü.

Mavi vatan dediğimiz Akdeniz’de yedi düvele karşı yaptığımız hem askeri hem siyasi faaliyetleri hep birlikte görüyoruz.

Suriye de yaptığımız askeri, ekonomik, siyasi faaliyetler bütün sınırımız boyunca orada yaşananlar ve yaşatılmaya çalışılan milyonlarca insan…

Hiçbir zaman Suriye topraklarında gözümüz olmadı ancak orada yaşanan sıkıntıların da Türkiye’ye yansıtılmasına izin verilemezdi.

Irak’ta yıllardır süren sınır hareketlerini dünya takip ediyor.

Bunlar daha çok asker temelli faaliyetler. Yıllardır yaklaşık 5 milyon mülteciye dünyadan yardım almadan bakıyoruz.. Söze gelince çok konuşan Avrupa icraata gelince yok!.

Görev dolayıyla bundan 4-5 yıl kadar önce İspanya’ya gitmiştim. Toplantı sırasında İspanyol yetkililer bir ara kendi aralarında çok ciddi bir tartışmaya girdiler birisi yapabiliriz diyor diğer grup çok zor yapamayız, milletimize ne deriz tartışması yapıyor. Konu ne derseniz Mülteciler.

Sorduk, “Mülteci çok mu diye”

Cevap verdiler: “Toplam 500 kişi.

Tabi biz heyet halinde tebessüm ettik.

Bizdeki rakam 5 milyon. Yorumunu yapın ve Türkiye’nin gücünü siz görün.

İspanya da 500 kişi memleket meselesi olmuş

Aslına bakarsanız Türk insanının gücünü yakın tarihte yaşananlardan da rahat görebiliriz.

60-70 li yıllarda Avrupa’ya giden insanlarımızın çoğu bırakın yabancı dil bilmeyi okuma yazma bile bilmiyordu. Ama şartların zorluğu ve cesaretleriyle bugün çok büyük bir kısmı bulundukları ülkelerde patron oldular.

CESARET, İNANMAK, ÇALIŞMAK. Bugün bile üniversite mezunlarının normal işlerde bile yardım istediğini görünce bu insanların neleri başardığını daha iyi algılıyoruz.

Kongreden nerelere geldik Sayın Cumhurbaşkanımız konuşurken bütün bunları düşündüm… Dün bugün Türkiye’nin kıyaslamasını yaptım. Ancak sayın Cumhurbaşkanımız konuşurken konuşma konusu konuların görselleri de arkadaki dev ekrana verilebilseydi çok daha iyi olurdu diye düşünmedim de değil. Köprüler, tüneller, enerji santralleri, devasa sağlık yatırımları, savunma sanayi alanındaki yatırımlar vs. Çünkü, bu konuşmayı sadece Türkiye değil tüm dünya izliyor.

İktidara talip güçlü bir muhalefetin olmadığı güzel ülkemde başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere AK PARTİ kadrolarının başarısı Türkiye’nin başarısıdır.

Yeni seçilen kadroların daha büyük başarılara imza atmaları temennisiyle…

Sağlıcakla..

Görelim mevlam neyler

Neylerse güzel eyler..