İhsaniye’de "Kütüphanesiz okul kalmasın” projesi


İhsaniye İlçesinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygulanan “Kütüphanesiz Okul Kalmasın” projesi kapsamında Döğer Fatih İlkokulu’nda yapımı tamamlanan ‘Zenginleştirilmiş Kütüphane’ nin açılışı yapıldı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan tarafından 26 Ekim 2021 tarihinde açılışını yaptığı ‘Kütüphanesiz Okul Kalmasın’ projesi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ülke genelinde başlatılmıştır ve İhsaniye ilçesinde de hayata geçti. ‘Kütüphanesiz Okul Kalmasın’ projesi kapsamında Döğer Fatih İlkokulu’nda kütüphane açılışına İhsaniye Kaymakamı Doğukan Koyuncu, Döğer Belediye Başkanı Mehmet Demirel, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Aslan, İlçe Özel İdare Müdürü Yunus Dolu, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

“İhsaniye’de kütüphanesiz okul kalmayacak”
Proje amacı hakkında bilgiler veren İhsaniye Kaymakamı Doğukan Koyuncu, “ Öğrencilerimize okuma kültürünü kazandırarak öğrencilerimizin araştıran, analitik düşünen ve bilgi üreten bireyler olarak yetişmelerini sağlamak, onları hayata ve geleceğe hazırlamalıyız. Proje kapsamında kütüphanesi olmayan okullara yeni kütüphane kazandıramaya devam edeceğiz ve okullarımızdaki mevcut kütüphaneleri de yenileceğiz” dedi.

Başkan Demirel’den Kaymakam Koyuncu’ya teşekkür
Döğer Belediye Başkanı Mehmet Demirel’de desteklerinden dolayı İhsaniye Kaymakamı Doğukan Koyuncu’ya teşekkür etti. Yapılan konuşmaların adından kütüphanenin açılışı gerçekleşti. Kaymakam Doğukan öğrencilere bazı tavsiyelerde bulunarak, onlarla güzel bir gün geçirdi.

Editör: Haber Merkezi