Eğitim Bir-Sen İhsaniye Temsilciliği Vefa Buluşması

Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar 1 No’lu Şube İhsaniye İlçe Temsilciliği 14 Şubat 1992 yılında Mehmet Akif İNAN ve Arkadaşları tarafından kurulan Eğitim Bir-Sen’in 30.yıl kuruluş yıldönümünü kutlamak üzere bir vefa buluşması düzenledi.

Vefa buluşmasında önceki dönemlerde sendika yönetiminde görev almış eğitimciler yaşadıkları anılarını paylaştılar. Katılımcı sendikacılar, Eğitim Bir-Sen’li olmanın bir ayrıcalık olduğunu, taşıdıkları bayrağı emin ellerde görmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade ettiler.

Vefat eden sendikacılar, başta kurucu Genel Başkan Mehmet Akif İnan olmak üzere Merhum Genel Başkan Yardımcıları Erol Battal, Mithat Sevin ve şube yönetim kurulunda görev alan İbrahim Özkul, İrfan Ağılönü, Mehmet Arif Özdilek ve İbrahim Yeşilırmak hayırla yâd edildi, dualarla anıldı.

Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar 1 No’lu Şube İhsaniye İlçe Temsilcisi Yakup Gözel Açılış konuşmasında ; ‘’ Zaman çalsa da bir şeyleri bizden, bize kalan; bir vefa, bir selam, bir de güzel dostluktur. Güzel dostluklar edindiğimiz İhsaniye Eğitim Bir-Sen ailemizin eskimeyen öncüleri ile vefa buluşmasında bir araya geldik. Özlük ve özgürlük mücadelemizin dünü ve bugününe dair hasbıhalde bulunduk. Vefa düne dair unutmamak, güne dair birlikte yol almaktır. Düsturuyla dün nasıl 28 Şubat’ın soğuğunda sırt sırta vererek ısındıysak bugün de vesayetin karşısında birlikte yol alarak elif gibi dimdik durduk. 15 Temmuz’da ihanetin karşısında meydanlara çıkıp kol kola vererek darbeye geçit vermediğimiz gibi alanda da her türlü hukuksuzluk ve vesayet artığı uygulamalar karşısında yine hep birlikte özgürlüğün, onurun, emeğin ve alın terinin yanında olduk. Diğerlerine göre değil, değerlerine göre sendikacılık şiarıyla Allah’ın rızasından başka amaç gütmeden yürüdük hep birlikte. “Bütün elbiseleri yırtsak yeridir, yeter bize vefa elbiseleri.” dedik ve sendikal mücadelemize emek vermiş olan dostlarımızla bir araya geldik. Vefa Buluşmamıza iştirak eden tüm dostlarımıza teşekkürü bir borç biliyor, birliğimizi ve beraberliğimiz için şükrediyorum.’’ Dedi

Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar 1 No’lu Şube Başkanı Mustafa ARSLAN; ‘’ Bugün geldiğimiz nokta sizlerin zor zamanlardaki emeği, alın teri, fedakârlığı ve gayretlerinin bir sonucudur. Geçmişten yarınlara ideallerimiz uğruna büyük fedakârlıklar yaparak bugüne kadar birlikte yürüttüğümüz sendikal faaliyetlerdeki yol arkadaşlığınızdan, yol göstericiliğinizden ve katkılarınızdan dolayı Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar 1 No’lu Şubesi yönetim kurulumuz adına siz dava arkadaşlarımıza, büyüklerimize, dostlarımıza en kalbi duygularla teşekkür ederim. Bizlere aynı yolun yolcusu, aynı derdin dertlisi olmayı nasip eden, bizleri birbirimize yol arkadaşı eyleyen Rabbimize sonsuz hamd ediyorum .” dedi

Editör: Haber Merkezi