Döğer’de çil keklikler doğaya salındı

Döğer Belediyesi, Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ve Şuhut keklik üretme merkezi görevlileri tarafından yaklaşık 1000 adet ‘çil keklik’ doğaya salındı. . Döğer Belediye Başkanı Mehmet Demirel, sünelerin doğal düşmanı olan kekliklerin keneyle mücadelede önemli rol üstlendiklerini söyledi.

Özel yöntemlerle Afyonkarahisar’ın Şuhut İlçesi’nde üretilen ve uzun yıllar önce Trakya Bölgesi’nde nesli kaybolan ‘çil keklik’lerin 1000 tanesi Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ve Şuhut keklik üretme merkezi görevlileri tarafından doğaya bırakıldı. Döğer Belediye Başkanı Mehmet Demirel de çil keklikleri elleri ile doğaya bıraktı.

“1000 adet çil kekliği doğaya bıraktık”

Yetkililere teşekkür eden Döğer Belediye Başkanı Mehmet Demirel, “Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ile yapmış olduğumuz girişimler sonucunda Şuhut keklik üretme merkezinden temin ettiğimiz 1000 adet çil kekliği bugün doğaya bıraktık. Keklikleri doğaya salarak, bir nevi tarımsal mücadeleye de başlamış olduk. Bu anlamda özellikle bir tahıI zararlısı olan süneyle mücadelede keklik çok önemli roller üstleniyor. Aynı zamanda keneyle mücadelede de keklik onları yiyerek doğadaki kene zararlısının da azalmasına katkı sağlıyor. Burada avcılarımıza büyük iş düşüyor. Çil keklik salımı yapılan alanlarda 3 yıl boyunca av yasağı var” dedi.

Editör: Haber Merkezi