Hayalini gerçekleştirmek için engel tanımıyor

Afyonkarahisar’ın Hocalar İlçesi Devlethan köyünde yaşayan engelli Fevzi Çakmak, hayalindeki spor aşkını madalyalara dönüştürmenin mutluluğunu yaşıyor.

Konya’da düzenlenen Para Yüzme Türkiye Şampiyonusı ve Milli Takım Seçmelerine katılan Çakmak, S9 kategorisinde 100 M. Kurbağalamada Türkiye birincisi olurken, 50 M. Serbest yüzmede Türkiye 2’ncisi oldu.

Seçmeleri 1.5 ay gibi kısa bir sürede hazırlandığını belirten engelli sporcu Fevzi Çakmak, yıllardır içinde uhde olan ve hayali sevdası spor aşkını yaşatmak için kapı kapı dolaştığını söyledi.

Kendisine Hocalar İlçe Gençlik ve Spor Müdürü İsmail Barın’ın yardım elinin uzandığını belirten Çakmak; “Müdürüm geldiğini duyduğumda yanına gittim ve spor yapmak istedğimi ona söyledim . Beni o kadar sıcak ve ilgi ile karşıladı ki önce şaşırdım sonrada çok sevindim. yanım da direk bir çok yeri aradı. Bana çalışacak yer havuz çalıştırıcı antrenör ayarlamak için bir çok yeri defalarca aradı . Bedensel Engelliler Federesyon başkanımla direk görüştü. Sonra bedensel engelliler yüzme as başkanı Filiz Balcı ile görüştü. Yakında yarışma olacağını ona katılabilieceğimiz öğrendik. Antalya’da havuz ve çalıştırıcı ayarlandı. Yaklaşık 1.5 aylık bir hazırlık sonrasında Para yüzme Türkiye şampiyonası ve milli takım yarışmasına hazırlanıp katıldım. Derecelerle döndün. Mutluyum. Olimpiyatlarda ülkemi temsil etmek için çalışacağım” diye konuştu.

Antalya’da ablasının olması nedeniyle antrenmanları için Antalya’yı tercih ettiğini belirten Çakmak, derecelerin alınmasında sadece kendisinin değil bir çok kişinin emeği olduğunu dile getirdi.

Engelli Sporcu Fevzi Çakmak; “Bu yarışmama gidebilmemi sağlayan başta ailem, Hocalar Gençlik ve Spor İlçe Müdürü İsmail Barın’a, beni her şekilde destekleyen ve maddi destek veren Hocalar Kaymakamı Sayın Mehmet Burak Eski’ye Hocalar Belediye Başkanı Sayın Ali Arslan’a, bu yarışmaya katılmamda emeği olan Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyon Başkanı Muaz Ergezen’e, Bedensel Engelliler Yüzme Asbaşkanı Filiz Balcı’ya, Günaydın otomative, Necati Öner’e ve beni 1.5 ay boyunca hem kara hem havuz da ve hayat tecrübeleriyle yönlendiren eğiten değerli yüzme Antrenörüm Metin Şişli hocama sonsuz teşekkür ederim” dedi.

Editör: Haber Merkezi