Heyecan dorukta..

Seçime katılacak partiler bugün saat 17:00’ye kadar aday listelerini YSK bildirecekler.

Bugüne kadar yapılan seçimlerde hiçbir siyasi parti üç gün önceden listesini açıklamamıştı. Aday listesini hazırlayan MHP sürpriz bir şekilde aday listesini açıkladı..

Afyon listesinde birinci sırada olması beklenen birkaç ay öncesine kadar Devlet Bahçeli’nin en güvenilir milletvekilleri arasında görünen, Ak parti ile ittifak ve Anayasa değişikliği çalışmalarında partisini temsil eden Av.Mehmet Parsak’ın listede yer almaması, çeşitli söylentilere neden oldu.

Telefonla ulaşılamayan Parsak’ın, neden aday gösterilmediği konusunda Ankara’da siyasetin nabzını iyi tutan Hürriyet Gazetesi yazarı Deniz Zeyrek, şöyle yazdı; “MHP milletvekili aday listesinin en ilginç yanı, 16 Nisan 2017 günü referanduma sunulan Anayasa değişiklik metninin hazırlanmasında MHP’yi temsil eden Mehmet Parsak’ın listede olmayışıydı. Bu sürpriz haberin duyulmasından sonra “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kuracağı hükümette MHP’yi temsilen bakan olacak” yorumları yapıldı. Ancak Bahçeli’ye yakın bir kaynağıma, “Bakan mı olacak” diye sorduğumda güldü ve “Yok öyle bir şey. Bu iddiayı kim ortaya attı bilmiyorum ama gerçekten komik. Kendisi Sayın Genel Başkan’ın not ettiği bir yanlış yapmıştır” ifadesini kullandı.

Mehmet Parsak veya MHP bir açıklama yapmazsa, çizik atmanın nedeni sır olarak kalacaktır..

Parsak’ın zan altında kalmaması için mutlaka bir açıklama yapacağı kanısındayım..

**

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin eskiden bu yana yakını olduğu bilinen, partisine uzun yıllar hizmet etmiş ocak kültürü almış Mehmet Taytak 1.nci sırada yer aldı.. 2.sıraya Prof.Dr. Turan Civelek konuldu.

**

Dün akşam saatlerinde CHP listesi basına sızdı.

Birinci sırada yer almasına kesin gözüyle bakılan Av.Burcu Köksal liste başı oldu.

İkinci sırada Dinar’ın tanınmış işadamlarından, geçen dönem Ticaret Odası Başkanı olan Ahmet hakan Uyan yer aldı.. Hakan Uyan Dinar ve çevre ilçelerde tanınan sevilen, dürüstlüğü, saygınlığı ile bilinen kişiliğe sahip..

CHP listeyi çok dengeli hazırlamış görünüyor.. 3.sırada Sultandağı’ndan İsmehan Nergis var..

**

İYİ Parti’nin liste başında Gültekin Uysal var. Eğer başka bir ile kaydırılırsa, Afyonkarahisar için büyük kayıp olur..Siyasi bir deha olan Uysal’ın Afyonkarahisar için büyük hizmetler yapacağı inancındayım..

**

Ak Parti’den hiç ses seda yok..

Genel Başkan Erdoğan haricinde, Genel başkan yardımcılarının bile kesin listeden haberi yok. Çok titiz ve derinlemesine araştırma sonucunda 6 adayın sıra belirlemesini Sayın Erdoğan’ın tek başına yaptığı ifade ediliyor..

Ak Partililerde heyecan dorukta..

Sayın Bakan Eroğlu, listede yer alacak mı?

Liste yeni isimlerden mi oluşacak?

Bugün saat 17:00’de belli olacak..

**

Ak Parti’nin listesi, seçimin belirleyicisi olacak..

Eğer, merkez ve ilçe dengeleri yerine oturmuş olursa Ak Parti son seçimdeki oy potansiyeline ulaşabilir..

Ancak, seçim sonuçlarını belirleyen en büyük faktör, ekonomidir..

Ekonomide yaşanan darboğazın tabana yayıldığı gerçek olduğuna göre bu seçim sonucu şimdiden kestirebilmek mümkün değildir..

**

Hayırlı haftalar..