Herkese merhaba,

Buruk bir Ramazan bayramını geride bıraktık. Normal hayata dönüş de yavaş yavaş gerçekleşiyor.

Uzun bir aradan sonra yeniden bıraktığımız yerden devam edebilme eşiğine geldik diyebiliriz. Bugünlerde pek çok firma ofislerini yeniden aktif ederken, seyahat yasakları kaldırılıyor, uçuşlar başlıyor, evde zorunlu kalma süreçleri ise sona eriyor. Umulan o ki, bu durgun süreçte herkes hayatının bir muhasebesini yapmış, pek çok şirket de katı kurallarını yeniden sorgulamıştır.
Koronavirüs ve Dünya 


Koronavirüs'te Ülkemizde Son Durum
Ülkemizde tespit edilen günlük Koronavirüs vakalarının sayısı, bugün de 900'ün altında. Son 24 saatte yapılan 32.325 yeni test sonucunda 786 yeni vaka tespit edildi. Yine son 24 saatte, 22 vatandaşımız Koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti. Böylece toplam vaka sayımız 165.555'e yükselirken, toplam can kaybı sayımız 4.585'e ulaştı.

Amerika'da Ortalık Yangın Yeri
ABD'de bir polisin George Floyd isimli siyahi vatandaşı öldürmesi sonrası başlayan protestolar devam ederken ülke genelinde New York Belediye Başkanı'nın kızı da dahil 4 bin protestocunun gözaltına alındığı öğrenildi. Ülkenin başkentinde iki günlük sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Al-Jazeera'nın internet sitesinde Amerika'da eylemlerin sıçradığı eyaletlerle ilgili haritaya göz atabilirsiniz.

Rusya'da Seçim 1 Temmuz'da
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 2024 senesinde gerçekleşecek başkanlık seçimlerinde yeniden aday olabilmesinin önünü açacak anayasa değişikliği için 1 Temmuz'da referanduma gidileceği açıklandı.

Okullarda Son Durum
Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Yıldız, özel okulların 19 Haziran'a kadar uzaktan eğitime devam edeceğini, 15 Ağustos'tan sonra 3 haftadan az olmamak kaydıyla yüz yüze telafi eğitimi yapacağını açıkladı.

Dünya Sağlık Örgütü'nden Koronavirüs Rehberi
Birleşmiş Milletler bünyesinde çalışmalarını sürdüren Dünya Sağlık Örgütü, hazırladığı güncel corona virüsü rehberi ile kalabalığın katılacağı etkinliklerin nasıl düzenlenmesi gerektiği ile ilgili bilgileri kamuoyu ile paylaştı. Dünya Sağlık Örgütü, son günlerde normalleşme sürecine giren ülkelere öneri niteliği taşıyan rehberde, çok sayıda insanın katılacağı etkinliklere girişte ve oturma düzeninde bazı değişiklikler yapılması gerektiğini duyurdu. Rehberde, “Covid-19 bağlamında bu tür etkinlikler virüsün yayılmasını hızlandırabilir. Bu tür etkinliklerin siyasi, kültürel, sosyal ve ekonomik faydaları olabileceği için yetkililerin bazı önlemler alması gerekiyor. Bunlar arasında girişlerde oluşacak kuyruklarda mesafeye önem verilmesi, ulaşım aracı sayısının artırılması, mesafeli oturma düzeni yer alıyor” ifadesi yer aldı.

  Eğitim 


Ücretsiz Çizimler / İllüstrasyonlar
Tüm projelerinizde sorunsuz kullanabileceğiniz illüstrasyonlar arıyorsanız sizler için derlediğimiz şu sitelere göz atabilirsiniz:

Sahte Profilleri Tespit Etmek
Sahte profillerle sık sık karşılaşıyoruz. Kandırılmamak için kişinin fotoğrafını bu siteye yüklüyoruz ve internetin altını üstüne getirip bize bu fotoğrafın kullanıldığı siteleri ve profilleri önümüze getiriyor.

Teknoloji


Whatsapp'a 50 Kişilik Video Konferans Özelliği
WhatsApp'ın videolu görüşme işlevi, yakında Facebook'un yeni kullanıma açtığı Messenger Rooms ile bütünleşerek güçlenecek. İlk başta Facebook Messenger'ın bir parçası olarak kullanıma sunulan Rooms, zamanla WhatsApp, Instagram ve Portal cihazları gibi farklı uygulama ve ürünlere de eklenecek. Rooms'un WhatsApp'ın mevcut videolu sohbet işlevinden en önemli farklı, 50 kişiye kadar katılımcıya izin vermesi.

Türk Oyun Şirketinin Büyük Başarısı
ABD merkezli oyun şirketi Zynga, İstanbul merkezli Peak Games'i 1,8 milyar dolara satın aldı. Peak Games'in Toon Blast isimli oyununglobal bazda yüksek hasılat yapan 10 mobil oyun arasında yer alıyor. Milyar dolarlık bir değerle satışı gerçekleşen Peak Games, Türkiye merkezli ilk "unicorn" yani (1 milyar dolar sınırını aşan ilk girişim) oldu. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da satın almayı "Türkiye'deki girişimcilik ekosistemi açısından çok önemli bir gelişme." olarak değerlendirdi.

Twitter ve Reddit ABD Hükümetine Dava Açtı
Twitter ve Reddit, ABD hükümetinin vize başvurusu sürecinde yabancı ülke vatandaşların sosyal medya hesaplarının incelenmesine yönelik talebine karşı hükümete dava açtı. ABD hükümeti, geçtiğimiz yıl ele aldığı bir tasarıyla ülkeye girmek için vize başvurusu yapan kişilerin sosyal medya hesaplarının detaylıca incelenmesi gerektiğini öngörmüştü. İlgili karar yılda yaklaşık 14,7 milyon ziyaretçiyi etkileyecek. Twitter ve Reddit de kararın kişilerin anonim olarak bilgi paylaşma ve ifade özgürlüğü haklarını ihlal ettiğini öne sürerek karşı çıkıyor.

Yapay Zeka Geldi, Editörler İşten Çıkarıldı
BusinessInsider'da yer alan habere göre Microsoft Haber, MSN.com'daki onlarca editörü işten çıkardı. Microsoft Haber bunun yerine yapay zekâ tarafından çalıştırılan bir haber seçme sistemi kullanmaya başladı. ABD'de haber denince akla gelen en önemli internet sitelerinden olan MSN.com, 140 ülkeden 500 milyon kişiye ulaşılıyor. Yapay zekâ sistemi ile birlikte toplam 50 çalışanın işten çıkarıldığı söyleniyor. Bu çalışanların Microsoft'un doğrudan çalışanı olmadığı, Aquent ve MAQ Consulting gibi istihdam ajansları aracılığıyla çalıştığı belirtiliyor.

Instagram'dan İki Katlı Hikayeler Özelliği
Instagram uygulamanın tasarımında da önemli değişikliklere sahip olması beklenen yepyeni bir özellik test ediyor. Bu yeni özellik, normalde tek bir şerit halinde yer alan hikaye akışını çift katlı şekilde sunuyor. Şu anda test aşamasında olan özellik sayesinde, tek seferde daha fazla hikayenin ana ekranda listelenmesi sağlanacak.

Facebook'tan Popüler Sayfalar İçin Kimlik Doğrulaması
Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg her geçen gün büyüyen yapının zarar görmemesi adına bazı yeni doğrulama adımları getirileceğini açıkladı. Zuckerberg’in bahsettiği doğrulama adımları aslında bireysel kullanıcılardan çok popüler sayfaların arkasındaki kişileri ilgilendiriyor. Yüz binlerce kişinin takip ettiği sayfaları yönetenlerin ne gibi bir amaç taşıdığının bilinmesi gerektiğini savunan yönetici bu işlemin yakın zamanda yapılmaya başlanacağını duyurdu..

5G Gelmeden 6G İçin Çalışmaya Başladılar
Çinli telefon üreticisi Xiaomi, 5G'ye büyük yatırımlar yaptı. Ancak bu durum, firmanın 6G teknolojisi için çalışmasını engellemiş değil. Her ne kadar pek çok kişi henüz 5G telefonlara sahip olmasa da, teknolojinin beklemeye niyeti yok gibi gözüküyor. CEO Lei Jun, Çin Xinhua Haber ajansı ile yaptığı röportajda, 6G için ön araştırmalara başladıklarını söyledi. Ancak henüz daha fazla detay paylaşılmış değil.

Google'dan Arama Sonuçlarına Yeni Kriterler
Google, arama sonuçlarındaki sıralamaları belirlerken değerlendirdiği faktörlerin arasında "sayfa deneyimini" eklemeyi planladığını açıkladı. Firma, olumlu bir adımla mobildeki "en çok okunan makaleler" bölümündeki AMP gereksinimini de kaldırdı. Google'ın açıklamasına göre "sayfa deneyimi" kullanıcıların web sayfasıyla olan etkileşimiyle ilgili bir ölçümde bulunacak. Firma sayfa deneyimini belirleyebilmek için Core Web Vitals'i kullanacak. Bununla birlikte Google, sayfanın bazı bölümlerinde deneyim ortalamanın altında olsa bile, en iyi bilgiye öncelik vermeyi sürdüreceğini söylüyor.

Tarihi Anlar: Bir Uzay Yolculuğu
İlk kez özel bir şirket, NASA'yla birlikte iki insanı uzaya gönderdi. Robert Behnken ve Douglas Hurley, Crew Dragon aracıyla dün uluslararası uzay istasyonuna bağlandılar. Özel uzay yolculukları için bir milat olarak kabul edilen günün, insanlık tarihinin en önemli günleri arasında yer alacağı bir gerçek.

Bize içerik önerileriniz var mı?


Artık "Bunu da paylaşabilirsiniz" dediğiniz içerikler varsa kaynaklarıyla (bağlantılarıyla) birlikte [email protected] adresine yollayabilirsiniz.

  Bilgilendirme ve Duyurular 
 

Haber Sitelerine Özel Hosting ve Sunucu Seçenekleri
TE Bilişim olarak yazılımlarımızda sizler için özel hazırladığımız, haber alt yapısına uygun şekilde konfigüre edilmiş sunucu ve hosting alt yapılarını öneriyoruz. Ziyaretçi sayınıza göre takibini yapabildiğiniz hosting seçeneklerinde en alt kademeden başlayarak ihtiyacınıza göre yükseltme yapabiliyorsunuz.

  Medya, Kültür, Sanat, Eğlence 


Topkapı Sarayı Yeniden Açıldı
Salgını nedeniyle 75 gündür ziyaretçi kabul etmeyen Topkapı Sarayı, bir dizi önlem alınarak dün itibarıyla yeniden kapılarını açtı. 09.00-16.00 saatleri arasında ziyaretçi kabul edecek sarayda bilet gişesinden itibaren misafirlere, üç önemli kurala uymaları konusunda bilgilendirmeler yapılıyor:

  1. Maske kullanılması,
  2. Dezenfektan sıvısı kullanılması
  3. Sosyal mesafe kuralına riayet


Trendtopic Konular
Twitter, Google Trends, Ekşi Sözlük başta olmak üzere 9 önemli mecrada en çok konuşulan haberleri görmek ve gündeme hakim olmak istiyorsanız buraya bakabilirsiniz.

Ortadoğu'nun Sınırlarını Çizen Kadın
Bugün yaşadığımız coğrafyanın sınırlarını tek bir kadın çizmiş olabilir mi? Seyyah, tarihçi, arkeolog görüntüsü altında akıl almaz bir casus olan bu etkileyici kadının hikayesini buradan izleyebilirsiniz.

Film & Dizi Önerisi

FİLM: Upgrade (Yükseltme)
Gelecekteki teknolojileri ele alması bakımından dikkat çekici olan filmi eğer izlemediyseniz mutlaka izlemenizi öneririz. Konusu şu şekilde: Eşiyle beraberken acımasız bir şekilde saldırıya uğrayan Grey Trace, eşini bu saldırıda kaybetmenin yanı sıra belden aşağı da felç olmuştur. Günün birinde bir milyarder mucitten vücudunu geliştirecek deneysel bir tedavi teklifi alır. Tedavi için Trace'in bedenine STEM olarak isimlendirilen yapay zeka implantı yerleştirilir. Tedavi ile insanüstü yetenekler kazanan Trace, karısını öldüren ve kendi hayatını mahveden kişilerden intikam almak için yola koyulur.

DİZİ: Prison Break
Belki izlemiş olabilirsiniz, ancak en çok izlenen dizilerden biri olarak tekrar tekrar izlenebilir bir dizi. Konusu: Abisi cinayetten haksız yere suçlu bulununca bir yapı mühendisi, kardeşini kötü bir namı olan Fox River Eyalet Hapishanesi'nden kaçırmaya karar verir.