Hayırlı Ramazanlar..

Onbir ayın sultanı Ramazan ayı taattir, hasenattır, kurbettir, Cenâb-ı Hakk"a yakın olmadır..

Cennet kapılarının açıldığı, cehennem kapılarının kapandığı, şeytanların bağlandığı, toplumda suç oranının azaldığı bir huzur dönemidir..

Takvanın, şükrün ve rüşdün yollarının öğretildiği, irade eğitiminin verildiği, bir aylık yoğun program uygulayan bir okuldur..

Bilmeyen biri içinse, kaçırılmış bir fırsat hatta bir vebâl olacaktır.

Hem de Râhmet Elçisine, “Ramazan ayına girdiği hâlde günahlarını affettiremeden bu ayı tamamlayan kişinin burnu yerde sürünsün!” dedirtecek kadar!

Evet, Ramazan ayı, berekettir, ziyafettir, zerâfettir..

Ramazan ayı, ibâdettir, Râhmettir, mağfirettir..

Ramazan ayı, ruh ve nefis için, birey ve toplum için takvâdır, korunmadır. Ramazan ayı, selâmdır, esenliktir, sükûnettir, sekinettir, dinginliktir, olgunluktur..

Ramazan ayı, kardeşliktir, dayanışmadır, paylaşmadır. Ramazan ayı, zenginin oruç tutarak yoksulu anlaması, kısmen de olsa onun hâlini yaşamasıdır..

Ramazan ayı, geçici olarak yeme-içmeden uzak kaldığı nimetlerin kadrini bilmek ve onları veren Rezzâk olan Allah’a karşı şükür görevini hatırlamaktır.

Ramazan ayı, kötü alışkanlıklara son verme, iyiden, güzelden yana yeni sayfalar açma fırsatıdır. İşte bu bilinç içerisinde dolu dolu yaşanan Ramazan, sonrasında gelen ayların hatta bütün bir yılın verimli geçirilmesini sağlayacaktır.

Allah Resûlü’nün, “Büyük günahlardan kaçınıldığı takdirde, beş vakit namaz ile Cuma bir sonraki Cuma’ya kadar ve Ramazan diğer Ramazan’a kadar, aralarında işlenen günahların bağışlanmasına vesiledir.” hadisi, sadece geçmişte işlenmiş günahların kefareti olarak değil, aynı zamanda Ramazan’ın verdiği bilinç ile bir sonraki Ramazan’a kadar açılmış olan beyaz sayfayı temiz tutma gayreti olarak anlaşılmalıdır..

Bu mübarek Ramazan ayında Allah'a rahmet ve mağfiret, Müslüman dünyasını ve insanlığı bu salgından, her türlü felaketten, hastalıktan, ıstıraptan ve zorluklardan koruması için dua ediyoruz. Cenâb-ı Hak'tan bu kutsal ayda tüm dualarınızı kabul etmesini niyaz ederiz..

Hayırlı Ramazanlar..