Toptaş, Bakan Akdağ'a sordu
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, Sağlık Bakanı Recep Akdağ’a, bakanlık olarak Diyabet hastalığı konusunda ne gibi önleyici çalışmalar yapıldığını sordu
 
CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, TBMM Başkanlığı’na, Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.
"Çocuk Endokrinolojisi ve Diyabet Derneği tarafından yapılan açıklamaya göre çocuklarda diyabet hastalığı sıklığında son yıllarda artış görüldüğü ve obez çocuklarda Tip 2 denilen, erişkinlerde görülen diyabetin de görül-meye başlandığı tespit edilmiştir. Geçmiş yıllarda, çocuklarda diyabetin en sık, okula başlama yaşı ve ergenlik çağında görülürken şu an bu oranın, 5 yaşın altına kadar görüldüğü ifade edilmiştir" diyen Toptaş, Bakan Akdağ’a şu soruları yöneltti:
"Diyabet hastalığının her geçen gün artmakta olduğu ve diyabet görülme yaşının 5 yaşının altına düştüğü ülkemizde bakanlık olarak ne gibi önleyici çalışmalar yapılmaktadır? Beslenme tipinin de etkilediği bu hastalıkla mücadelenin bir yolu da şüphesiz ki, ailelerin yaşam koşullarını değiştirmek bu yönde aile bireylerinin bu hastalığı tanıması konusunda ki yapılan çalışmalar var mıdır? Varsa nelerdir? Ekonomik yönden imkânı bulunmayan ailelerde beslenmeyi düzenleyici hangi çalışmalar yapılmaktadır? Afyonkarahisar ilinde Diyabet hastalığında artış görülmüş müdür? Diyabet hastası sayısı kaçdır?"
 
 
 
Editör: Haber Merkezi