CHP’li kadınlar bir araya geldi
 
 
Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Kadın Kolları Başkanlığı tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısıyla bir yemek verildi.

Afyonkarahisar Ticaret Borsası Düğün Salonunda verilen yemeğe çok sayıda CHP’li kadınların yanı sıra Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Nevzat Ercan Avukat İlhan Çınar Sinanpaşa İlçe Başkanı Necmi Kurt ve partililer katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan CHP İl Kadın Kolları Başkanı Serap Besne; Kadınlar öyle bir varlıktır ki bilim insanlarını sanatçılarını siyasetçileri yani toplumu şekillendiren her türlü insanı yetiştiren ve cennetin dahi ayaklarının altında olduğu bilinen kimselerdir. Kadın olmaktan gurur duymalıyız. Kadının 2’inci sınıf bir vatandaş olmayıp seçme ve seçilme hakkına sahip toplumda çok önemli bir yeri olan kimseler olduğunun bilincinde olmalıyız. Bu nedenle kadınları geri plana iten her türlü siyasi ekonomik hukiki ve medeni tüm girişimlere karşı uyanık olmalı ve buna şiddetle karşı çıklamalıyız” dedi.

“EN BÜYÜK TUZAKTIR”

“Özellikle eğitim alanında kadınları bu tehlikelere açık bırakan sistemlerede karşı durmalıyız” diyen Besne; “Örneğin 4+4+4 tarzında ileri sürülen eğitim politikası bu konuda en büyük tuzaktır.

4 yıldan sonra eğitimin zorunlu olmaması canımız kadar sevdiğimiz çocuklarımızı çok erken yaşta erkeklerin çırak kızların ise evlendirilmesine neden olacaktır.

Kendisine saygısı olan her kadının bu tür olaylara şiddetle karşı durması lazımdır. Bütün kadın ve gençlerimizi ülkenin geriye götürülmesine karşı durmaya ve sorumluluk almaya çağırıyoruz” diye konuştu.
Editör: Haber Merkezi