Bakan Eroğlu Sağlık Bakanı Akdağ’ı Aradı
Adalet ve Kalkınma Partisi Afyonkarahisar İl Gençlik Kolları’nın geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirilen toplantısına katılan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AK Partili gençlerin siyasetten, bakanlık çalışmalarına ve eğitim aldıkları bölümlerin kamuda istihdamına dek pek çok soruyu yanıtladı.
Afyon Kocatepe Üniversitesi sağlık kurumları yöneticiliği bölümü öğrencilerinin kamuda istihdam edilmemeleri ve hastanelerde bu görevleri esas işleri hasta tedavi ve hastalık teşhis olan doktorların yapmalarından mağdur olduklarını belirtmeleri üzerine Eroğlu, öğrencilerin yanıtı birinci ağızdan almalarını sağladı.
Eroğlu, toplantı esnasında Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ı cep telefonundan arayarak, öğrencilerin bakanlıkla ilgili sorularını iletti.
Akdağ ise söz konusu bölümdeki öğrencilerin sağlık kurumlarında yönetici olmaları için okullarından mezun olmalarının tek başına yeterli olmadığını belirterek, her öğrencinin eğitim yıllarında okul dışında mutlaka kendilerini geliştirmelerini öğütledi.
Akdağ, hastanelerde doktorların yönetici pozisyonda çalışmaları noktasında bir düzenlemeye gidileceğini belirterek, doktorların asli görevlerine geri döneceğini, yönetici ihtiyacının ise doktorlar haricinde karşılanacağını bildirdi.
 Akdağ, öğrencilerin bir başka sorusu üzerine ise böbrek nakillerinde 3. derece akraba haricinde olan kişilerin böbrek verebilmesi noktasında yasal bir engel olmadığını, durumun etik kurulundan kaynaklandığını bunun nedeninin ise suiistimallerin önüne geçmek olduğunu belirtti. Akdağ, söz konusu durumlarda her iki tarafın yazılı olarak rızasının alınması halinde nakilin gerçekleşebileceğini de sözlerine ekledi.
Editör: Haber Merkezi