Görevlinin Görevini Bilmek

Memur yaptığı iş karşılığında çalıştığı kurumdan maaş alarak görevini sürdürür. Memur aldığı maaşı hak edip etmediğini o beldede yaşayan vatandaşlar taktir eder ve ya tenkit eder. Özellikle de Belediyelerde çalışanları halk yakın takibe alırlar. Şayet memur göze görünen ve vatandaşın çok sık görebileceği bir işte çalışıyorsa daha çok dikkatli hareket etmesi gerekir. İlerde mahcup olmamak, tenkit edilmemek ,sevilmek ve sayılmak istiyorsanız bunlara çok dikkat etmek ,hata yapmamak mecburiyetindesiniz.

Belediye Memurları ise çok daha görevlerine dikkat etmek mecburiyetindedirler. Çünkü vatandaşın gözü her an bu memurların üstündedir.yaptıkları işi iyi takip ederler,eksik ve yanlış varsa tenkit edilir,taktirden çok açıklar aranır, o memurun görevi icabı yapmadığı,savsakladığı işler yüzüne vurulur.Tabii bunlar anlayan,bilincli görevliler içindir. Vatandaşlar o beldede çok iyi bir izleyici, gözlemcidirler. Onun yaptığı iyi niyetli tavsiyeleri memur dikkate almalı olumlu ise o konulardan çokça faydalanmalıdırlar. Herşeyi ben biliyorum,ben yaparsam daha iyisini yaparım,ben işime hiç kimseyi karıştırmam ,ben kimseyi dinlemem zihniyetinden uzak durmak gerekir. Özellikle küçük şehirlerde Belediye başkanının yüzünü güldüren de, yüzünü eğdirende Memurlardır. yapılan işler çok dikkatli ve yerinde yapılırsa değer kazanır,vatandaşın bilincli tavsiyelerine uymak çok yerinde bir hareket olur.Onlar iyi bir takipci , yaşadığı kenti çok iyi tanıyan kişilerdir. Neyin ne zaman ve nerede yapılması gerektiğini iyi bilirler. Onları göz ardı yapmamak iyi tavsiyelerine uymak ve uygulamak gerekir. Zaman zaman bende bir eski Belediyeci olarak yazı işlerinde üç beş işi birden yörütmüş kişiyim. Dinarın eksik veya göze görünen yapılmasıda zaruret halini almış konularını dile getirip alakalı birimleri uyarmayı kendimize bir görev sayıyoruz. İlgili birimlerin teşekkürüne gerek yok konu üzerinde durulur ve o birimlerce önerdiğimiz konu yerine getirilirse bizde görevi yapmış olarak memnun oluruz. Bir misal vermek gerekirse;

Santral park yerli ve yabancı kişiler tarafından gezilen,dinlenilen bir uğrak yeridir. Santral caddesinin kenarında akan arıklardaki suyun şakırtısı hiç bir şehre nasip olmayan bir görünüm arz etmekte bu yoldan gecenler tarafından zevkle izlenmektedir. Son zamanlarda yapılmış olan bu arkların tamirleri göze çok hoş hitap etmekte,arıkların küçük kanalla suyun görünür şekilde akması zevkle seyredilmektedir. Ne varki bu cadde ve kaldırım kenarlarında kendiliğinden çıkmış olan yabancı otlar yerine göre yarım metreyi bulmuş bir yetkili de bunu malesef görememektedir. Yapılacak iş çok basittir. Bir işçinin eline bir capa verirsiniz cadde iki günde tertemiz olur.Bunu yapacak olan da Belediye Zabıta ve fen dairesinin müşterek çalışmaları sonunda ifa edilir. Belediye başkanları bu gibi işleri görmeye bilir,bilmiye de bilir fakat ilğili memurlar bunları görmek mecburiyetindedirler. Ben burada bir küçük misal verdim bu ve buna benzer çok konular var ,memur üzerine vazife olan konuya eğilir de hemen o işin tamiri cihetine giderse görevler yerine getirilmiş ve şikayet konuları susmuş olur. Bu yol kenarları ve kaldırımlardaki otlar yalnız santral caddesinde değil ilçenin bir çok yerinde görülmektedir. Bir mevkii daha söyleyeyim Dörtyol tarafında da bu otlu yolları görmek mümkündür. Lütfen ilgili birimler bu yolları bir dolaşsın baksınlar .Bizim zamanımızda yirmiye yakın temizlik işçileri çalışırdı ve ilçe yolları da sulanarak, süpürülür tertemizdi.İlçe ilerleyeceği yerde geriliyor sanki. Belediyeciliğin bir okulu yoktur ama TECRÜBE BİR OKULDUR. Bu konuda tecrübesi olandan faydalanmak, onların akla, mantığa yakın düşünce ve fikirlerinden faydalanmak gerekir.Yaklaşık otuz sene hizmet verdiğimiz Belediyede spikerlikten, yazı işlerine, evlenme işlerinden ,Avukatlığına kadar hizmet verdiğim Belediyeciliğin hemen hemen mevcut her servisinde görev yaparak noktayı yazı işlerinde koyduk.Bu nedenle Belediyenin püf noktalarını çok iyi bilen bir kişi olarak hataları,noksanları görüp ilgili makamlara bildirmekte bir vatandaşlık görevimizdir. Bu hususta aksayan kısımları arada bir hatırlatırsak ilgili birimler kızmak yerine memnun olmalıdırlar.

SAYGILARIMLA O5326675701