Fetö’nün tuğlaları..

Fetö soruşturmaları devam ediyor..

Savcılıkların hazırladığı iddianamelere göre Mahkemeler de, hızla karar veriyor..

Kamuoyunda, Fetö’cü olduğu bilinen bazı kişiler hakkında henüz bir soruşturma yapılmadığı konusunda oluşan bir algı var..

Yanlış bir düşünce..

Çünkü, soruşturmayı yapanlar 17/25 Aralık 2013 tarihinden önceki Fetö bağlantılarını araştıramıyorlar.. Bu nedenle ayırımda zorluklar çıkıyor..

Mesela; 17/25 Aralık 2013 tarihinden sonra Kayserili Boydak’lara Fetö okulları için tuğla gönderen Afyon firması kimlerin olabilir?

Son 5 yıllık muhasebe evrakları incelendiğinde Kayseri, Antalya ve İzmir okullarının ve yurtlarının yapımı için gönderilen tuğlaların nakliye faturaları ve ödemeleri var mı, yok mu ortaya çıkağı söyleniyor..

Diğer taraftan, Belçika’da ikamet eden Bayatlı Ese’den olma Fetö’cü Ali Aktan’la işbirliği devam eden kişiler olduğu, iddia ediliyor..

Biz, konuşulanları aktardık..

***

Devlete saygı..

Valiler, Kaymakamlar devletin temsilcileridir..

Sandıklı Kaymakamı Köksal Şakalar, önceki Kaymakam Faik Arıcan’ın, lojmana yaptırdığı 24 bin liralık perde parasından bakiye kalan 14 bin lirayı ödemediği için haksız yere eleştirilmişti..

Oysa Kaymakam Şakalar, usulüne uygun alınmayan ve kayıtlarda görünmeyen perde parasını ödememekle doğru olanı yapmıştı..

Perdeci, Vali’ye şikayette bulunmuş ve usulsüz olan işleme ait perde parasını eski kaymakam ödemek zorunda kalmıştı..

Bu küçük ayrıntı bile Kaymakam Şakalar’ın devlet adamı olduğunun kanıtıdır..

Vali Mustafa Tutulmaz geçen yıl sonunda Sandıklı’yı ziyaret etmişti..

Vali Tutulmaz, Kaymakam Şakalar ile birlikte Sandıklı Ticaret Meslek lisesini ziyaretinde, öğretmenlerin kılık kıyafet kanununa uymadıklarını görünce ikazda bulunmuştu..

Okulda bulunan sendika temsilcisinin “Biz kılık kıyafet kanununu boykot ediyoruz” dediği ifade edildi..

Aynı gün sosyal medyada saygısızca hatta edepsizce yazılar yazıldı..

Sendikanın il yönetimi, ertesi gün üyelerinin söylemlerine destek amacıyla Sandıklı’ya geldi ve sosyal medyadan mesajlar yayınlandı..

Devlete ilk saygılı olması gereken bu öğretmenler, devletin kanununu boykot etmişti..

Burada düşünülmesi gereken, bu öğretmenlerin tazecik beyinlere boykotu aşılamasıydı..

Devlet adamlığı görevini layıkıyla yapan Vali Tutulmaz ve Kaymakam Şakalar için, haksız eleştiriler yapılması kabul edilemez..

İlgili sendika üyeleri, boykot yapacaksa bunun kanunla belirlenmiş yöntemleri vardır..

Her vatandaşın kanunlara uyma mecburiyeti olduğundan ziyade eğitimcilerin daha hassas davranması gerekirken, bugün bile aynı kılık kıyafetle görevlerine devam etmeleri yadırganıyor..

Öğretmen bir devlet memurudur..

Bıyıkları dudak hizasını geçemez.. Favorileri kulak ortasını geçemez. Her gün tıraşlı ve bakımlı olmaları, yönetmeliğe uygun kıyafet giymeleri kanun gereğidir..

Eğer kılık kıyafet kanunu değişecekse boykotçuların, değişiklik yapılıncaya kadar yürürlükte olan kanuna uymaları zorunludur..

Diğer taraftan;

Devlete ve temsilcilerine saygı, hepimizin görevidir..