Ve Emirdağspor'dan, Buraya Kadar!
Geçtiğimiz yıllarda Bölgesel Amatör Lig’in güçlü ekipleri arasında yer alan Emirdağspor, büyük sıkıntılarla başladığı 2013-2014 sezonunun sonunu getiremeden ligden çekilme kararı aldı. Geçen sezon Afyonkarahisarspor’un ligden çekildiği Bölgesel Amatör Lig’e bu defa bir başka Afyon takımı Emirdağspor havlu attı. Emirdağsporlu futbolcuların önceki gün ilçeyi terk ettikleri ve Başkan Cüneyt Gargılı’nın ligden çekilme kararını Türkiye Futbol Federasyonu’na bildirdiği öğrenildi.

Afyonkarahisar Amatör Liglerinde uzun yıllar mücadele verdikten sonra 2010-2011 sezonunda Bölgesel Amatör Lig’de oynamaya hak kazanan Emirdağ’ın kırmızı beyazlı ekibi, kısa sürede BAL ekiplerinin de korkulu rüyası haline geldi. Bölgesel Amatör Lig’de başarılı sezonlar geçiren Emirdağspor, önce Antalya’da daha sonra da Bursa’da katıldığı terfi maçlarında 3. Lig’in kapısından döndü.

Ancak ilerleyen sezonlarda yaşanan maddi sıkıntılar, bu işe gönül veren başkan ve yöneticilerin istifa ederek kulüpten uzaklaşmalarına neden oldu. Özellikle Başkan Erdal Pamuk ve ekibinin görevi bırakmalarından sonra sahipsiz kalan Emirdağspor, son iki yılda üst üste yapılan genel kurul toplantılarında yönetime girecek aday bulamadı. Bunun üzerine göreve görevi üstlenen Cüneyt Gargılı, yeni bir yönetim oluşturarak kırımızı beyazlı kulübün başkanlığına seçildi.

2013-2014 sezonunda Bölgesel Amatör Lig’in 9. Grubu’nda yer alan Emirdağspor, ilk maçında Eskişehir Demirspor’a 5-0 mağlup olduktan sonra Akçakocaspor’a 3-0, Sultanbeyli Belediyespor’a 5-0, Kuştepespor’a 3-1, Mudurnuspor’a 1-0, Karasuspor’a da 2-0 yenilerek ilk altı haftayı sıfır puanla kapattı.

Kurban Bayramından önce ligden çekilme kararı alan Emirdağspor yönetimi daha sonra bu kararından vazgeçerek “Yola devam” dedi. Ancak kulüp içerisinde yaşanan maddi sıkıntılar, kırmızı beyazlı takımın lige havlu atmasıyla son buldu.
Emirdağspor’a yakın çevrelerden alınan bilgilere göre Kulüp Başkanı Cüneyt Gargılı, ligden çekilme kararını Türkiye Futbol Federasyonu’na bildirdi ve kırmızı beyazlı futbolcular ilçeyi terk etti. Federasyon yetkilileri ise Emirdağspor’un ligden çekilmesiyle ilgili yönetim kurulu kararının kendilerine ulaşmasından sonra gerekli işlemleri yapacaklarını söylediler. Emirdağspor yönetiminin, almış olduğu ligden çekilme kararını birkaç gün içerisinde Federasyon’a bildirmesi bekleniyor.emirdağ.com.tr
Editör: Haber Merkezi