Vali Tutulmaz Emirdağ İlçesinde Muhtarlar ile Bir Araya Geldi.

İlçe ziyaretleri kapsamında Emirdağ İlçesinde köy ve mahalle muhtarları ile bir araya gelen Vali Tutulmaz, muhtarların istek, talep ve önerilerini titizlikle dinleyerek, taleplerle ilgili gerekli iş ve işlemlerin yapılması için talimatında bulundu.

Vali Mustafa Tutulmaz’ın Emirdağ ilçemize yaptığı ziyaret sırasında köy ve mahalle muhtarlarının katıldığı toplantıda Emirdağ Kaymakamı Hüseyin Sayın, Emirdağ Belediye Başkanı Uğur Serdar Kargın, İl Müdürleri, İlçe Müdürleri ve İl Genel Meclisi Üyeleri hazır bulundular.

Muhtarlar ile bir araya gelen Vali Tutulmaz; “Burada Emirdağ'ın problemlerini, köylerimizin problemlerini birlikte sizlerle değerlendirmekten büyük bir mutluluk duyduğumu ifade etmek isterim. Muhtarlarımızla sık sık toplantılar yapıyoruz. Bu toplantılara hem mahalle muhtarlarımız hem köy muhtarlarımız ile köylerimizi ve taşrayı birinci dereceden ilgilendiren il ve ilçe müdürlerimiz katılıyor. Bir taraftan biz söyleyeceklerimizi söylüyoruz, bir taraftan da sizlerin talepleri oluyor. Burada bize iletilen sorunlardan çözebildiklerimizi çözmeye çalışıyoruz, çözemediklerimizin notunu alıyor ve il düzeyinde bunları çözmeye çalışıyoruz. Eğer il düzeyinde de çözemediğimiz problemler varsa bunları ilgili Bakanlıklara ulaştırıyoruz. Bugün de sizlerden gelecek istek ve talepleri almak için bir aradayız.” dedi.

Muhtarlığın tarihten beri bizim toplumumuzun önemli idari yapılarından birisi olduğuna değinen Vali Tutulmaz; “Muhtarlık kurumunu ayakta tutan geleneksel bir güç var. Bunun yanı sıra kanunlar tarafından son yıllarda Muhtarlara gerek özlük hakları gerekse diğer alanlarda önemli yetkiler vermektedir. Bir şekilde köylerinizin veya mahallelerinizin genel anlamda yöneticisisiniz. Zaman zaman Özel İdarenin, Milli Eğitimin, Sağlığın yani devletin tüm işlerini orada takip eden kişi konumundasınız. Bir taraftan devletin sizlere söylediklerini halka anlatacak, bir taraftan da halkın ihtiyaçlarını devletin ilgili birimlerine aktaracaksınız. Böyle önemli bir görevi ifa ediyorsunuz. Bunun bir sonucu olarak da bizler de buraya kadar gelip il müdürlerimiz, ilçe müdürlerimizle beraber yılda en az bir kez bir koordinasyon toplantısı yapacağız. Bu toplantıların ilçelerimiz için verimli olmasını temenni ediyorum.” dedi.

Kaynaklarımızın verimli kullanmanız gerektiğinin altını çizen Vali Tutulmaz; “Son yıllarda yapılan çalışmalarla büyük oranlarda köy yollarında ve altyapılarında önemli iyileşmeler var. Diğer ilçelerde genel olarak muhtarlarımızdan aldığımız talepler sosyal ihtiyaçların daha ön planda olduğu yönündedir. Bu durum köylerde zorunlu hizmetlerin önemli bir oranda yerine getirildiğini göstermektedir.” dedi.

Konuşmasını devamında taşımalı eğitim konusuna dikkat çeken Vali Tutulmaz; “Köylerimiz küçüldüğü için taşımalı eğitim ilimizde yoğun bir şekilde devam ediyor. Emirdağ'da da bu benzer şekilde devam ediyor. Bu taşımalı eğitimin iyi takip edilmesi lazım. Gerek servislerin usulüne uygun olup olmadığı gerekse öğretmenlerin okullara zamanında gelip gelmediği hususlarında sorumluluğunuz olduğunu bilmenizi ifade ederim. Bir taraftan bunu Milli Eğitim bir taraftan Jandarma ve Emniyetimizle işbirliği içerisinde takip etmeniz gerekiyor. Siz çocuklarınızın sağlıklı bir şekilde okula gelip gitmesini takip ederseniz, kamu görevlileri de bunun gereğini yerine getirmek zorunda olacaklardır. Onun için bu taşımalı eğitimi bilhassa önemsiyoruz bu konuda da sizlerin duyarlı olmanızı istiyoruz.” dedi.

Kasaba ve Köylerde kamu görevlilerinin zamanında görevlerinin başında bulunmasını vurgulayan Vali Tutulmaz; “Muhtarlarımızın bu konuda da duyarlı olmasını istiyorum. İlçe Müdürlerimiz ve Kaymakamımızla ile koordine yaparak bunu takip etmelidirler. İmam, doktor, öğretmen gibi kamu görevlileri olması gereken zamanda görevinin başında bulunmuyorsa bunlar görevini yapmıyor demektir. Vatandaşlarımızın mağdur olmaması adına Muhtarlarımızın bu konularda duyarlı olmasını istiyorum.” dedi.

Düğünlerde eğlence maksatlı silah sıkılması konusuna da değinen Vali Tutulmaz; ” Düğünlerde eğlence maksatlı silah sıkılması kesinlikle kanuna aykırıdır. Emniyet güçlerimiz bu konuyu kararlı bir şekilde takip edecek, muhtarlar olarak sizler de bu işi takip edeceksiniz. Eğlence amaçlı silah sıkarak suç işleyenler konusunda daha hassas olmamız gerekiyor. Emniyet güçlerimizle birlikte istihbarat ağırlıklı çalışmalarımızı artırdık. Bizzat kendim de bu olayın takipçisiyim. Kamu kurumlarınca da gerekenler yapılmadığı takdirde hiç çekinmeden bana da ulaşabilirsiniz. Tüm vatandaşlarımız bu konuda da emniyet güçlerimize yardımcı olmaya davet ediyorum.” dedi.

Son zamanlarda kaçak kazıların sayısında artış olduğunu hatırlatan Vali Tutulmaz; Jandarmamızı burada tebrik ediyorum. Gerçekten başarılı çalışmalar yapıyorlar. Bu konuda da Muhtarlarımızın daha dikkatli ve duyarlı olmaları gerekmektedir. Muhakkak ki sizlerin desteğiyle emniyet güçlerimiz daha başarılı bir şekilde görevlerini yerine getireceğine inanıyorum.” dedi.

Vali Mustafa Tutulmaz’ın konuşmasının ardından Emirdağ ilçemize bağlı köy ve mahalle muhtarları taleplerini dile getirdiler. Vali Tutulmaz tüm taleplerin titizlikle not alındığını belirtirken devletimizin imkânları ölçüsünde taleplerin değerlendirilmesi için ilgili kurum müdürlerine talimat verdi.

Editör: Haber Merkezi