Vali Gökmen Çiçek, Emirdağ İlçesinde çeşitli ziyaretlerde bulundu.

Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek, İlçe ziyaretleri kapsamında Emirdağ ilçesine ziyarette bulundu.

İlçe ziyaretine Hükümet Konağı ile başlayan Vali Sayın Gökmen Çiçek; Emirdağ Kaymakamı Osman Bilici ve kurum amirleri tarafından hükümet konağı bahçesinde çiçekle karşılandı. Karşılamanın ardından kaymakamlık makamına geçerek ilçede yürütülen çalışmalar ve yapılan hizmetlerle ilgili Kaymakam Osman Bilici’den ayrıntılı bilgi aldı.

SUVERMEZ YOLUNA KÖPRÜLÜ KAVŞAK PROJESİ

Kaymakamlık makamı ziyaretinin ardından Vali Sayın Gökmen Çiçek, mahalle ve köylerin eğitim, sağlık, ulaşım, alt-üst yapı durumları, ilçede biten ve devam eden kamu yatırımları ile köylerin durumunu görüşmek üzere, ilçe kurum amirleri ve muhtarlarla toplantı yaptı. Köylerin sorunlarını ve sıkıntılarını muhtarlardan dinleyen Sayın Çiçek, köylerin sorunlarının yanı sıra Karayolları Genel Müdürlüğü’nün projeleri, DSİ'inin sulama projeleri, kırsal kalkınma, alternatif tarım (Lavanta), doğa turizmi ve Orman yangınlarında hızlı ve etkin müdahale için Orman yollarının genişletilmesi gibi konuları da görüştü.

Sorunların ve taleplerin görüşüldüğü toplantıda ilçenin alt-üst yapısına da değinen Vali Sayın Gökmen Çiçek ölümlü ve yaralanmalı kazaların olduğu Suvermez kavşağının da bir an önce yapılması için ilgili birimlere talimat verdi.

Eğitim- öğretim faaliyetlerine de değinen Çiçek, Aile hayatının kutsallığına vurgu yaparak; “Eğitim-öğretim faaliyetlerinin yanında aile ziyaretlerine de önem göstermeliyiz çünkü ailelerle kuracağınız iletişim; hem çocukların eğitimine hem de birlik ve beraberliğimize önemli katkıları olacaktır.” diye konuştu.

EMİRDAĞ BELEDİYE ZİYARETİ

Vali Gökmen Çiçek’in, ilçe programı kapsamında Emirdağ Kaymakamı Osman Bilici ile Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncu’yu da makamında ziyaret ederek ilçede yapılan çalışmalar ve yapılması planlanan projeler hakkında bilgiler aldıktan sonra programı kapsamında yapımı devam eden Aziziye Kültür, Sanat ve Spor Merkezi ile içerisinde restoran ve çocuk oyun alanları bulunan Belediye Sosyal Tesisinde de incelemelerde bulundu. Daha sonra ilçenin yöresel ve kültürel zenginliğinin anlatıldığı Emirdağ Kültür Evi'nde incelemelerde bulunan Vali Gökmen Çiçek, Kültür Evi’nde yapılan çalışmalar ile sosyal ve kültürel etkinlikler hakkında yetkililerden bilgi aldı.

EMİRDAĞ’INA REHABİLİTASYON MERKEZİ AÇILIYOR

Sayın Gökmen Çiçek, ziyaretleri kapsamında kamu yatırımları da yerinde denetlendi. Bu kapsamda kamu yatırımı olan ve Hayırsever Halaç ailesinin desteğiyle Emirdağ ilçesine yapılan “Fazlı-Macide Halaç Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi”nde incelemelerde bulundu. 16 Eylül 2020 tarihinde faaliyete geçecek olan Fazlı-Macide Halaç Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi, 48 yatak kapasitesi ile yaşlı ve bakıma muhtaç kişilere hizmet verecek.

TARİHİ TURİZM AMORİUM

Vali Gökmen Çiçek, Amorium Antik Kentte de incelemelerde bulunarak, bölgede yapılan çalışmalarda Kazı Başkanlığı görevini yürüten Anadolu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zeliha Demirel Gökalp, 90 dekarlık alanda yer alan Amorium kenti hakkında detaylı bilgi verdi.
Gökalp, Amorium’un Bizans döneminde eyalet ilan edildiğini ve bu kentten Bizans’ı yöneten 3 imparatorun çıktığını, sırasıyla Hitit, Frig, Yunan, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinde kesintisiz yerleşim yapılan bir antik kent olduğunu anlattı. Ayrıca tarih turizmi açısından İlçe için önemli bir yere sahip olduğunu da ifade etti.

Valimiz günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra İlçeden ayrıldı.

Editör: Haber Merkezi