ÖĞRENCİLER DEMOKRASİYE SAHİP ÇIKTI
 
Afyonkarahisar'ın Emirdağ Mithatpaşa Ortaokulu öğrencileri, öğrenci temsilcilerini yüzde 100 katılım sağladıkları seçimle seçtiler.
Müdür Yardımcısı odasında gerçekleştirilen Öğrenci Temsilcisi seçimleri, büyüklere de bir ders niteliği taşıdı.
Müdür Yardımcısı Emrullah Hurma ve Demokrasi ve İnsan hakları Kulübü öğretmenleri Sema Esan ve Ayşe Deniz'in gözetiminde yapılan seçimlerde iki aday öğrenci temsilcisi olabilmek için yarıştı.
 
5 GÜNLÜK PROPAGANDA SÜRESİ VERİLDİ
Emirdağ Mithatpaşa Ortaokulu'nda gerçekleştirilen Öğrenci Temsilcisi olmak isteyen 6/B sınıfından Merve Melike Arısoy ve 7/B sınıfından Kader Doğan'a 5 günlük bir propaganda süresi verildi.
Öğrenci Temsilciliğine adaylığını koyan öğrenciler 5 gün süre içerisinde kendilerine destek bulabilmek için sınıflarda ve okul koridorlarında, öğrenci temsilcisi olmaları halinde neler yapacaklarını, neler yaptıracakları konusunda vaatlerini sıraladılar.
Hazırladıkları broşür ve afişlerle de oy toplamaya çalışan öğrenci temsilcisi adayları, seçim gününün bir önceki günü hazırladıkları afiş ve broşürleri toplayarak seçim yasaklarına uydular.
 
SANDIK KURULU OLUŞTURULDU
Emirdağ Mithatpaşa Ortaokulunda gerçekleştirilen ve 5 günlük propaganda süresi sonunda yapılan öğrenci temsilciliği seçimleri için 1 başkan ve 2 üyeden oluşan sandık kurulu oluşturuldu. Sandık başına öğrenci temsilci adayları da birer gözlemci koymayı ihmal etmediler. Adayların ikişer gözlemci koyma istekleri ise Sandık Kurulu tarafından kabul edilmedi.
Okul Müdür Yardımcısı Emrullah Hurma tarafından hazırlanan seçimde kullanılacak oy pusulası ve 'evet' mührü ile İlçe Seçim Kurulundan temin edilen oy sandığı, gerçek bir seçim olmasını sağladı.
 
UZUN KUYRUKLAR OLUŞTURULDU
Mithatpaşa Ortaokulu'nda yapılan 5 günlük propaganda süresinin sonunda yapılan seçime öğrenciler de yakın ilgi göstererek, katılımın yüzdü 100 olmalarını sağladılar.
Uzun kuyrukların oluştuğu seçimlerde 3 öğrencinin boş oy pusulasını sandığa atarken 2 öğrenci de her iki adaya da 'evet' mührünü basarak, oylarının geçersiz sayılmasına neden oldu.
Mithatpaşa Ortaokulu Öğrenci Temsilcisi adaylarından 6/B sınıfından Merve Melike Arısoy 121 oy alırken, 7/B sınıfından Kader Doğan 194 oy alarak öğrenci temsilcisi olmaya hak kazandı.
 
ADAYLARDAN ÖRNEK DAVRANIŞ
Mithatpaşa Ortaokulu Öğrenci Temsilcisi adayları Merve Melike Arısoy ile Kader Doğan Seçim Sandığı kurulmadan önce kazanan kim olursa olsun birlikte çalışacaklarını ve birbirlerine destek olacaklarını, '15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Köşesi'nde birlikte verdikleri pozla gösterdiler.
Okulları ve öğrenci arkadaşları için güzel projeleri olduğunu söyleyen adaylar, seçim sonucunda da birbirlerini tebrik ederek başarılar dilediler.
 
HERKES BİR ŞEYLER ÖĞRENDİ
Emirdağ Mithatpaşa Ortaokulu Müdür Yardımcısı Emrullah Hurma, gerçekleştirilen Öğrenci Temsilcisi seçimlerinde herkesin bir şeyler öğrendiğini söyledi.
Adayların 5 günlük propaganda süresinde ilginç fikirler ortaya koyduğuna işaret eden Hurma, "Her şey Milli Eğitim Bakanlığının yayımladığı yönergeye göre gerçekleştirildi. Öğrencilerimiz güzel bir seçim geçirdiler. Adaylarımızı ve onları hazırlayan öğretmen arkadaşlarımıza ayrı ayrı teşekkür ederim" dedi.
 
NOT: Adaylardan gözlüklü olan 6/B sınıfından Merve Melike Arısoy, diğeri 7/B sınıfından Kader Doğan
 
Editör: Haber Merkezi