Milletvekili Özkal Emirdağ’da

Afyonkarahisar merkez ve ilçelerde adım adım vatandaşlarla bir araya gelen AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal, Emirdağ’da gönüllere dokundu. Ev toplantılarından hafızlık törenine, teşkilat temaslarından müftülük ziyaretine Emirdağ’da gidilmedik yer bırakmayan Milletvekili Özkal, hem Emirdağ’daki hem de yurt dışındaki Emirdağlıların referandumda güçlü bir ‘evet’ diyeceğine inandığını söyledi. Emirdağlı kadınlardan yurt dışındaki akrabalarına telefonla ulaşmalarını isteyen Özkal, ‘hayırcı’ Avrupa’ya en güzel dersin 16 Nisan’da sandıkta verileceğini anlattı.

Emirdağ temasları kapsamında ilk olarak Emirdağ İlçe Müftülüğünün organize ettiği hafızlık törenine katılan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal, genç hafızların mutlu gününe ortak oldu. Milletvekili Hatice Özkal’ın yanı sıra AK Parti Afyonkarahisar Kadın Kolları Başkanı Ferda Ertürk, Afyonkarahisar Müftüsü Şükrü Kabukçu ve Emirdağ İlçe Müftüsü Aytekin Akçin ile Emirdağlıların katıldığı hafızlık töreni, büyük ilgi gördü. Hafızlık töreninde yaptığı konuşmada Kuran-ı Kerim eğitiminin önemine değinen Milletvekili Hatice Özkal, özellikle çocukların Kuran-ı Kerim eğitiminin teşvik edilmesi gerektiğini belirtti.

Kuran-ı Kerim’i okuyabilmenin yanı sıra onu anlamanın ve layıkıyla amel etmek gerektiğine değinen Milletvekili Özkal, “geçmişte ülkemizde Kuran-ı Kerim eğitiminde pek çok sıkıntı ve engelleme yaşanmış. Mezunu olmaktan her zaman gurur duyduğum ve yıllarca öğretmenlik yaptığım İmam Hatip okullarının bu konuda çok önemli ve hayırlı hizmetler gerçekleştirdiği herkesçe malumdur. Çocuklara yönelik Diyanet İşleri Başkanlığımızın da kurs ve eğitim programları önemli bir eksikliği dolduruyor. Hükümetimiz okullarda seçmeli derslerle Kuran-ı Kerim'i öğrenme imkanı getirdi. Bu da çocuklarımızı Kuran eğitimi konusunda önemli bir adım olmuştur. Çocuklarımızın Kuran-ı Kerim’i genç yaşlarda okuması ve anlaması teşvik edilmeli. İnanıyorum ki siz genç hafız kardeşlerimiz, sizlerden daha küçük kardeşlerinizin teşvik olmalarına ve eğitimlerine büyük katkılar sağlayacaksınız.” dedi.

Genç hafızlara “mübarek olsun” temennisinde bulunan Milletvekili Hatice Özkal, Kuran-ı Kerim'in hakkıyla okunması, kavranması ve amel edilmesi gerektiğini de söyledi. Konuşmasının ardından Emirdağ İlçe Müftülüğünü ziyaret eden Milletvekili Özkal, İlçe Müftüsü Akçin’den personel durumu ve çalışmalarla ilgili bilgi aldı. İlçe müftülüğünde çalışan personelle de bir araya gelen Özkal, müftülük personeline görevlerinde başarı ve kolaylık temennisinde bulundu. Gençlerin ve çocukların eğitimine yönelik Afyonkarahisar ve ilçe müftülüklerinin çalışmalarını yakından takip ettiğini ifade eden Özkal, çocuklara ve gençlere yönelik programların aralıksız devam etmesi gerektiğini belirtti.

HAYIR KAMPANYASI YÜRÜTENLER YALAN, YANLIŞ BİLGİLERLE AZİZ MİLLETİMİZİ YANILTMAK İSTİYOR

Emirdağlı kadınlarla ev toplantılarında da bir araya gelen AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal, kadınlara 16 Nisan’da oylanacak anayasa değişikliğine ilişkin bilgiler verdi. Büyük ilgi gören ev toplantılarında oturacak yer bırakmayan kadınlar, Milletvekili Özkal’a anayasa değişikliğiyle ilgili sorular yönelttiler. Değişikliği madde madde anlatan Milletvekili Özkal, değişikliğin Türkiye’nin bekası açısından son derece önemli olduğunu ifade etti. ‘Hayır’ kampanyası yürütenlerin yanlış bilgilerle oluşturduğu algı operasyonlarına karşı, kadınları dirençli olmaya çağıran Özkal, “Türkiye’de hayır kampanyası yürütenler yalan, yanlış bilgilerle aziz milletimizi yanıltmak istiyorlar. Anayasa değişikliğindeki maddelerde çok açık. Gazeteler bile her gün değişiklik metinlerini yayınlıyor. Değişik metnini okuyan herhangi bir kişi, Cumhurbaşkanlığı sisteminin Türkiye’nin gücüne güç kattığını çok rahatlıkla görebilir” şeklinde konuştu.

SİZLERDEN ÜLKENİZ İÇİN BİR TELEFON GÖRÜŞMESİ YAPMANIZI RİCA EDİYORUM

Referandumda oylanacak değişikliğin Türkiye’nin güçlenişi ve şahlanışı ile sonuçlanacağını Avrupalı devletlerin çok iyi anladığını vurgulayan Milletvekili Hatice Özkal, Avrupalıların Türkiye’nin güçlenmesinden korktukları için ‘hayır’ kampanyalarına destek verdilerini anlattı. Emirdağlılardan referandumun önemini yurt dışındaki akrabalarına anlatmalarını isteyen Özkal, “Avrupalıları görüyorsunuz açık açık ‘hayır’ kampanyası yürütüyorlar. ‘Evet’ diyenleri engelleyip, tüm ‘hayır’ kampanyasına kapılarını açan Avrupalıların, bakanlarımızı ülkelerine almamak ne her tür çirkeflikler yaptıklarını hep birlikte gördük. Bizi olağanüstü hal ile eleştiren Avrupa, Fatma Betül Sayan Kaya Bakanımız gitti diye korkusundan apar topar olağanüstü hal ilan etti. İtleriyle, atlarıyla saldırdılar yetmedi, Türkçe ‘hayır’ manşetli gazeteler bastılar yetmedi, şimdi de Avrupalı siyasiler ellerine ‘hayır’ yazıp fotoğraf çektiriyorlar. Ne yaparlarsa yapsınlar Türk Milleti kararını verdi, ‘evet’ diyecek. Avrupa Emirdağlı kadınlardan korksun. Ben hepinizin Avrupa’ya iyi birer ders vereceğini, onlara ‘evet’ tokadı atacağınızı görmenin mutluluğunu yaşıyorum. Ancak sizlerden ülkemiz için birer telefon görüşmesi yapmanızı rica ediyorum. Ülkemizin; istiklali, istikbali ve istikrarı için yurt dışındaki akrabalarınızı arayıp onlara da bu referandumun önemini anlatın. Siz anlatın ki; Avrupalılar ne yaparsa yapsınlar, oradaki akrabalarımızla, soydaşlarımızla, kardeşlerimizle aramızdaki bağı ve iletişimi koparamayacaklarını 16 Nisan’da bir kez daha görsünler” ifadelerini kullandı.

Emirdağ ziyaretleri kapsamında AK Parti Emirdağ İlçe binasını da ziyaret eden Milletvekili Hatice Özkal, Emirdağ İlçe Başkanı Serkan Koyuncu’dan Emirdağ’daki çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Teşkilat mensuplarıyla referanduma yönelik istişarelerde bulunan Hatice Özkal, Emirdağ’da ‘evet’ çıkacağına emin olduğunu söyledi. Rehavete kapılmadan çalışmaların titizlikle sürdürülmesinin önemini kaydeden Milletvekili Özkal, Emirdağ’dan çok yüksek bir ‘evet’ oy oranı beklediğini açıkladı.

Editör: Haber Merkezi