KARGIN: "CUMHURİYET, MİLLETİMİZİN TARİH SAHNESİNDE
YENİDEN DİRİLİŞİNİN ADIDIR"
 
Emirdağ Belediye Başkanı Uğur Serdar Kargın, "Cumhuriyet, milletimizin tarih sahnesinde yeniden dirilişinin adıdır" dedi.
 
Başkan Kargın, “Türkiye Cumhuriyeti’nin 93. kuruluş yıl dönümü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı” dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.
Cumhuriyetin 89. Kuruluş yıldönümünün, ülkemiz ve insanlarımız açısından kayıpsız bir dönemin başlangıcı olmasını temenni eden Başkan Kargın, mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Cumhuriyet, milletimizin tarih sahnesinde yeniden dirilişinin adıdır. Cumhuriyetimiz mana ve gücünü, milletimizin ortak iradesiyle ve büyük bir iman gücüyle gerçekleştirdiği kurtuluş mücadelesinin eseridir. Aziz ve büyük milletimizin tarihteki en parlak başarılarından biri olan Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun 93. yılını kutluyoruz.
Bu anlamlı günde Cumhuriyet’imizin kurucusu büyük Atatürk’ü, O’nun kahraman silah arkadaşlarını ve kanlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyorum.
Türkiye Cumhuriyeti bugünlere kolay gelmemiştir.  Atalarımızın bizlere emanet ettikleri bu mukaddes topraklar uğruna, yüz binlerce şehit ve gazi verdiğimizi unutmamalıyız.
Cumhuriyet’imizin en önemli özelliği, herkes tarafından benimsenmiş, kavranmış ve herkes tarafından kucaklanmış olmasıdır. Bu Türkiye Cumhuriyeti’nin ebediyete kadar varlığının en önemli güvencesidir.
Türk Milleti, bugün geldiğimiz noktadan daha ileri ufuklara ancak Cumhuriyet ile varabileceğinin bilincindedir. Bu anlamlı günde, hep beraber el ele kenetlenelim.
Bölünmez bütünlüğümüze, demokrasimize, Cumhuriyetimizin bizlere kazandırdığı değerlere sahip çıkalım. İstediğimiz; barıştır, birlik ve beraberliktir, bölünmez bütünlüğümüzün muhafazasıdır.
Bu düşüncelerle, Cumhuriyetimizin 93. kuruluş yıldönümünü bir kez daha kutluyorum. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, O’nun kahraman silah arkadaşlarına, milleti ve vatanı için canlarını seve-seve feda eden şehitlerimize, gazilerimize sonsuz minnet ve şükranlarımı sunuyor, rahmetle anıyorum.”
 
Editör: Haber Merkezi