İHTİYAÇ SAHİBİ GARİBANA BÖBREĞİNİ BAĞIŞLAMAK İSTİYOR

Aslen Konya-Çeltik nüfusuna kayıtlı olan Ahmet Baytoz geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamayla böbreğinin birini böbrek ihtiyacı olan gariban bir vatandaşa bağışlamak istediğini belirtti.

Baytoz, yaptığı açıklamada şunları kaydetti: ''Ben aslen Konya-Çeltikliyim ama 14 yıldır Emirdağ'da ikamet ediyorum. Düşünerek aldığım bir karar sonucu böbreğimin bir tanesini ihtiyacı olan gariban bir vatandaşa bağışlayacağım. Bunun için herhangi bir ücret talep etmiyorum. Böbreğimi bağışladığım vatandaş isterse sadece hastane masraflarımı karşılayabilir. Bu kararı almamda hergün veya birkaç güne bir diyalize giden hastaların durumu etkili oldu. Bunun yanında bir arkadaşımın eşi de diyalize gidip gelirken hayatını kaybetti. Bunun yanında bir de arkadaşım hayatını kaybetti böbrek nedeniyle. Bir böbrekle insan yaşamını sürdürebilir. Bu nedenle böbreğimi bağışlama kararı aldım. A rh+ kan grubuna sahip böbrek hastaları benimle 0.544 280 70 97 nolu telefondun irtibata geçebilir'' dedi.

İlçemizde geçimini simit satarak sağlayan ve ilçemiz Suvermez Yolu'nda ikamet eden Baytoz ihtiyacı olan bir vatandaşın kendisine ulaşması halinde hemen işlemlere başlayabileceğini belirtti.

KİMLER ORGAN BAĞIŞINDA BULUNABİLİR

2238 sayılı yasaya göre on sekiz yaşından büyük ve akli dengesi yerinde olan herkes organlarının tamamını veya bir bölümünü bağışlayabilir.

Ancak, her isteyen kişi böbrek bağışlayamaz. Detaylı tetkikler sonucu sağlıklı olduğu tespit edilen kimseler canlı böbrek vericisi olabilirler.

Konuyla ilgili olarak bilgi aldığımız Ahmet Baytoz böbrek bağışıyla ilgili testleri Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde yaptırdığını ve kendisinin böbrek bağışlayabilecek durumda olduğunu belirtti. Emirdağ gazetesi

Editör: Haber Merkezi