Yol Yapım Parasına Parke Makinesı Alındı
Emirdağ Belediyesi Asfalt Şantiyesine yol kaplaması için 2. alternatif olarak kurulan parke taşı basma makinesi için çalışmalar son hızla ilerliyor.
Parke makinası 8 saatte yaklaşık 1500 metrekare parke taşı basıp tam otomatik ünitesi ile kaplama malzemesini çıkartabiliyor.
Emirdağ Belediyesi almış olduğu sistem dahilinde bulunan beton karma makinesi yaklaşık olarak dakikada 1 metreküp beton imal ediyor.
Ekipmanlar arasında iki adet 60 tonluk çimento silosu da yer alıyor.
 Kurulan makinenin 1 adet kilit parke taşı kalıbı, 1 adet hilal taş kalıbı, 1 adet 10x20x6 tretuar taş kalıbı, 1 adet yağmur oluğu taşı ve 1 adette bordür taşı kalıbı bulunuyor. Buna bağlı 5000 metrekare taş stoklama paleti bulunuyor.
 Emirdağ Belediyesi'nden yapılan açıklamada "İmalat başladığı zaman Emirdağ Belediyesi'nin yol kaplama maliyetlerinde ciddi bir düşüş olacağı gibi talep eden diğer kurum ve kuruluşlarında ihtiyaçları karşılanabilecektir.
Bu yatırım şimdiye kadar Emirdağ Belediyesinin en ciddi ve kar getiren yatırımı olarak görülüyor.,
 Daha önce yaklaşık 350.000 TL harcanarak şimdiki haline gelen Gömü yolu için yapılan kilit parke için yaklaşık maliyeti 370.000 TL hesaplanmıştır.
Belediyemizin Parke makinesi yaklaşık olarak 20.000 metrekarelik bu yol için 14 gün çalışarak parke taşını üretecek ve yine yaklaşık olarak 3/1 oranında bir maliyetle bu ihtiyacımızı karşılayacaktır." denildi.
Editör: Haber Merkezi