Emirdağ’da Okul kantinleri ve marketler denetlendi

Emirdağ Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan denetlemeler kapsamında okul kantinleri ile okul çevresinde bulunan bakkal ve marketler denetlendi.

Emirdağ İlçesinde faaliyet gösteren okul kantinleri ve çevresinde bulunan bakkal ve marketlerde yapılan denetimlerde hijyen kuralları ve gıda ürünlerinin son tüketim tarihi ile çalıştırma ruhsatları bulunup bulunmadığı kontrol edildi. Satışı yapılan ürünleri incelenerek çocuklarımızın sağlığını bozacak ürünler hakkında kantin işletmecilerine bilgiler verdi. Özellikle okul kantinlerinde Ankara ve Diyarbakır'da iki öğrencinin ölümüne yol açan 'şırınga çikolata' satışının yapılıp yapılmadığı kontrol edildi.

“Denetlemeler devam edecek”

Konuyla ilgili olarak Emirdağ Zabıta Müdürlüğünden yapılan açıklamada; “Özellikle öğrencilerin tükettikleri gıda ürünlerine yönelik incelemelerimizi yaptık. Satılan ürünlerin çocukların sağlığı açısından uygun olup olmadığını kontrol ettik. Genel temizlik ve sağlıklı gıda maddesi satışı konusunda yapılan denetimler kapsamında, okul kantini işletmecilerine uyulması gereken kurallar hakkında da bilgi verdik. Bütün uyarı ve ikazlara rağmen halkımızın sağlığını bozmaya yönelik ürün satışı tespit edilirse ilgili yasalar çerçevesinde yasal işlem başlatılacağını duyuruyoruz. Her türlü gıda ürününün satışına yönelik denetim ve kontroller Belediye Başkanımız Serkan Koyuncu’nun talimatları doğrultusunda devam etmektedir” İfadelerine yer verdiler.

Editör: Haber Merkezi