Emirdağ’da öğrencilere “Tarih Bilinci” konferansı
 
Emirdağ ilçesinde öğrencilere yönelik "Tarih Bilinci ve Şuuru, Oğuz'un Oymakları" konulu bir konferans düzenlendi.
Emirdağ Kent Konseyi tarafından düzenlenen konferansa, Emirdağ Kaymakamı Akın Ağca, Emirdağ Belediye Başkanı Uğur Serdar Kargın, Emirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı H. İbrahim Aktepe ile Eskişehir Emirdağ Kültür Sanat Derneği (ESAB) Başkanı Ahmet Urfalı, destek verdi.
Konferansa Eskişehir Osmangazi Üniversitesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Ahmet Kartal ile Prof. Dr. Hilmi Özden konuşmacı olarak katıldı.
Emirdağ Belediyesi Kültür Merkezinde 2 seans olarak düzenlenen konferansa çok sayıda öğrenci ve öğretmen katıldı.
Konferans sonunda katılımcılara Emirdağ Belediye Başkanı Uğur Serdar Kargın, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı H. İbrahim Aktepe, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tayyar Taner Karaçal tarafından birer plaket verildi.
 
BAŞKAN KARGIN'A TEŞEKKÜR
Konferans öncesi Emirdağ Belediye Başkanı Uğur Serdar Kargın'ı makamında ziyaret eden Emirdağ Kent Konseyi Başkanı Ahmet Yiğiter, ESAB Başkanı Ahmet Urfalı, Prof. Dr. Hilmi Özden ve Prof. Dr. Ahmet Kartal, çalışmalarında başarılar dileyerek, konferansa verdiği destekten dolayı teşekkür ettiler.
Daha sonra Emirdağ Belediyesi Aşevi'nde Kaymakam Akın Ağca'nın da katılımıyla bir yemek yiyen ekip, aşevi hizmetlerinden dolayı Başkan Kargın'ı tebrik ettiler.
 
ÇANAKKALE GEZİSİ SIKLAŞACAK
Konferans sonrası öğrencilere seslenen Emirdağ Kent Konseyi Başkanı Ahmet Yiğiter, öğrencilerin tarihini bilmeleri ve gelecek nesillere doğru bilgilerin aktarılması için Çanakkale ruhunun yakından tanınması için Çanakkale ziyaretleri düzenlenerek daha çok öğrencinin ziyaret etmelerinin sağlanacağını söyledi.
Yiğiter, bu konuda Kaymakamlık, Belediye Başkanlığı ve Ticaret ve Sanayi Odasından destek istedi.
Geçtiğimiz yıl başlatılan Çanakkale ziyaretini hatırlatan Emirdağ Belediye Başkanı Uğur Serdar Kargın, sadece 18 Mart günlerinde değil yılın her günü Çanakkale ziyareti yapılabileceğini hatırlatarak, ziyaretlerin sıklaştırılması ve daha çok öğrencinin Çanakkale'yi ziyaret etmesi için imkanlar ölçüsünde destek olacaklarını kaydetti.
 
 
Editör: Haber Merkezi