Emirdağ’da “Dinim İslam” Bilgi Yarışması Finali Yapıldı

Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncu Dinim İslam Bilgi Yarışması'nın Büyük Finaline Katıldı

Emirdağ Kaymakamlığı ve İlçe Müftülüğünün ortaklaşa düzenlediği Dinim İslam yarışmasının finali halkımızın yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Ortaokul ve lise düzeylerinde yapılan bilgi yarışmasının büyük finali Kredi Yurtlar Kurumu Konferans Salonunda gerçekleşti.

İlk olarak ortaokul öğrencilerinin yarıştığı büyük finalde sorulan 20 sorunun 19'una doğru cevap veren Sahra Özge Eyri birinci olurken Rümeysa Cennet Ocak ikinci, Dilara Özer ise üçüncü oldu.

Ardından Lise grubu öğrencilerinin yarıştığı final yarışmasında 20 sorunun 18'ini doğru cevaplayan Zeynep Ormantepe birinci oldu. Lise grubu yarışmasında Meryem Özgür ikinci, Furkan Hasçelik üçüncü oldu.

Dereceye giren öğrencilerimizin ödüllendirildiği yarışma finalinde konuşan Belediye Başkan Serkan Koyuncu; "Bize böyle bir yarışmayı izlemeyi, ödülünü vermeyi, çocuklardaki ışığı bilgiyi görmeyi, devletimizin ilgisini hissetmeyi nasip eden Rabbime Hamdolsun.

Gençliğimizin kuşağının adını Z değil de teknofest, ilim irfan kuşağı olduğunu gösteren Rabbime Hamdolsun.

Bu gecenin kazananlarını elbette tebrik ediyorum. Ama asıl kazananın Emirdağ gençliği olduğunu da belirtmek istiyorum.

Bu vesileyle geceyi düzenleyen ve emeği geçen; başta Emirdağ Kaymakamımız Osman Bilici'ye, Emirdağ Müftümüz Aytekin Akçin'e, Emirdağ İmam Hatip Lisesi Müdürümüz Şeref Korkmaz'a ve tüm Milli Eğitim, Müftülük çalışanlarına teşekkür ediyorum.

Öğrencilerimizi, yetişmelerinde emek veren ailelerini ve öğretmenlerini tebrik eder, başarılarının devamını dilerim." ifadelerini kullandı.

Program günün anısına çekilen hatıra fotoğrafıyla son buldu.

Yarışmaya Kaymakam Osman Bilici, Belediye Başkanı Serkan Koyuncu, İlçe Müftüsü Aytekin Akçin, Kurum amirleri, öğrencilerin aileleri ve vatandaşlar katıldı.

Editör: Haber Merkezi