Emirdağ Zabıta Ekiplerinden Fiyat Etiket Kontrolü

Emirdağ Belediyesi Zabıtası Müdürlüğü ekipleri 6502 sayılı Tüketici Haklarının Korunması ile ilgili kanun çerçevesinde Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncu' nun talimatlarıyla ilçe genelindeki marketlerde fiyat etiketlerinin kontrolünü yaptı. Raftaki fiyat etiketi ile kasadaki fiyat etiketi arasında fark olup olmadığı incelendi.

Emirdağ genelindeki tüm marketlerde gerçekleştirilen kontrollerde, reyonlardaki ürünlerin etiketli olup olmadığı ve reyonda bulunan ürün fiyatının kasadakiyle uyuşup uyuşmadığına dikkat edildi. İlçe genelinde denetimlerini düzenli aralıklarla sürdüren zabıta ekiplerinin yaptığı denetimlerde vatandaşların yaptıkları alışverişlerde olası mağduriyetlerinin önüne geçiliyor.

Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncu vatandaşlardan stokçuluk, fiyat etiketi ve tarihi geçmiş ürünlerle ilgili sorun yaşamaları halinde zabıta ekipleriyle iletişime geçmesini istedi. Başkan Koyuncu : "Buradan vatandaşlarımıza bir duyuruda ve ricada bulunmak istiyorum. Cumhurbaşkanımızın talimatı üzerine stokçulukla ve tarihi geçmiş ürünler ile ilgi karşılaştığınız tüm sorunları bize bildirin bizde onlarla ilgi gerekli tüm çalışmaları yapalım.’’ ifadelerini kullanarak denetimlerin aralıksız devam edeceğini söyledi.

Denetimlerle ilgili açıklama yapan zabıta ekiplerinden Ramazan İzzet Bali ;“Zabıta Müdürlüğümüzce yapılan rutin denetimler aralıksız sürdürülmektedir. Son olarak, vatandaşlarımızın daha bilinçli ve sağlıklı alışverişlerini sağlayabilmeleri amacı ile ekiplerimizce marketlerde etiket denetimi yapıldı. Yapılan denetimlerde ilçemizde bulunan üç markete cezai işlem uygulandı. Vatandaşlarımızın mağdur olmaması için marketlerin hijyen şartları, fiyat etiketleri, raf düzeni ve satılan ürünlerin son kullanma tarihi denetimleri aralıksız devam edecektir. Bizler bu konuda her zaman vatandaşlarımızın yanındayız." ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi