Emirdağ Gülşen Kutlu Konseriyle Türkülere Doydu

Emirdağ Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu, usta sanatçı Gülşen Kutlu’nun konuk olduğu muhteşem konserle sanatseverlere türkü ziyafeti sundu.

Emirdağ Belediyesi Sosyal Tesislerde gerçekleştirilen Emirdağlıların büyük ilgi gösterdiği konseri, Şef Ahmet Akın yönetti.

Emirdağ Belediyesi Türk Halk Müziğinin Korosunun İlk Konseri

Emirdağ Belediyesinin düzenlediği konserin ilk bölümünde Emirdağ tarihinde ilk defa oluşturulan Türk Müziği Korosu öğrencileri tarafından sevilen eserler seslendirildi. Farklı yörelere ait türküleri koro halinde söyleyen koro ekibi dinleyenlere keyifli anlar yaşattı.

Konserin ikinci bölümünde ise sahneye ünlü Tük Halk Müziği Sanatçısı Gülşen Kutlu, alkışlar eşliğinde çıktı. Neşet Ertaş başta olmak üzere Anadolu yöresinin önemli aşıklarının eserlerini Emirdağlılar için söyleyen Kutlu, türküseverlere unutulmaz bir gece yaşattı. Kutlu, söylediği eserlerle dinleyenlere mutluluk ve hüznü bir arada yaşattı. Sanatseverlerse konsere alkışlarla eşlik etti.

Emirdağ Kabuk Değiştirmiş

Emirdağlılara konser verdiği için çok mutlu olduğunu söyleyen Kutlu, "Emirdağ Türküler Diyarı olarak türküyü ve türkü söyleyenleri çok sevmektedir. Sizlerle birlikte olmak beni çok mutlu etti.

Emirdağ'a bu dördüncü gelişim ve Emirdağ resmen kabuk değiştirmiş. Özellikle kadına değer veren işlerin yapıldığını görmek beni bir hayli gururlandırdı. Sayın Belediye Başkanımız Serkan Koyuncu'ya bu güzel işlere vesile olduğu için sizlerin huzurunda bir kez daha teşekkür ediyorum." ifadelerini kullanarak kendisini dinlemeye gelen sanatseverlere teşekkür etti.

Konserin sonunda Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncu, Gülşen Kutlu'nun büyük hayranı olduğunu ve Emirdağ'a teşriflerinden onure olduğunu belirtti.

Emirdağlı hemşerilerine birbirinden güzel türkülerle unutulmaz bir gece yaşattığı için Gülşen Kutlu'ya teşekkür eden Başkan Koyuncu, kendisine hediye takdiminde bulundu.

Başkan Koyuncu'dan Bir Teşekkür de Koro Şefi Ahmet Akın'a

Ahmet Akın'ın Emirdağ sevdasıyla yola çıktığını vurgulayan Başkan Koyuncu, " Ancak içinde gerçek memleket sevgisi olan bir insan bunu yapabilir. Her hafta sonu İzmir'den yola çıkıp kar kış, gece gündüz demeden Emirdağ'a gelip hem saz kursu hem de Türk Halk Müziği Korosunu çalıştırdı. Ve verdiği emeklerin karşılığını bugün Emirdağlı hemşehrilerimizin gönlünde taht kurarak aldı. Kendisine, ekibine ve Emirdağ tarihinde bir ilk olan koromuza bir kez daha şükranlarımı sunuyorum."diyerek Ahmet Akın'a hediyesini takdim etti.

Bağlamalar Sahiplerini Buldu

Başkan Koyuncu tarafından, Emirdağ Belediyesinin ' Bağlama Bizden Çalması Sizden' diyerek başlattığı saz kursu öğrencilerine bağlamaları hediye edilerek koro ekibine sertifikaları teslim edildi.

Konsere Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncu, Ak Parti İlçe Başkanı Erkan Karakuş ve yönetimi, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Barış Can ve Yönetimi, İlçe Milli Eğitim Müdürü Gürkan Emeksiz, İlçe Emniyet Müdürü Erdal Yanık, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, protokol üyeleri ve çok sayıda sanatsever vatandaş katıldı.

Editör: Haber Merkezi