EMİRDAĞ'DA TOPLU SÖZLEŞME SEVİNCİ
 
-EMİRDAĞ BELEDİYESİ İLE BELEDİYE İŞ SENDİKASI
ARASINDA 1 YILLIK TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ İMZALANDI
 
 
Emirdağ Belediyesi ile Belediye İş Sendikası arasında 1 yıllık toplu iş sözleşmesi imzalandı.
 
Emirdağ Belediye Başkanı Uğur Serdar Kargın ile Belediye İş Sendikası Şube Başkanı Yücel Şahin tarafından imzalanan sözleşme gereği işçi ücretlerine yıllık yüzde 15 oranında zam yapıldı.
Sözleşme imza töreninde konuşan Emirdağ Belediye Başkanı Uğur Serdar Kargın, belediye imkanları ölçüsünde en iyi artışın sağlandığını belirterek, sözleşmenin belediye çalışanlarına hayırlı olmasını diledi.
 
TUTUMAYACAĞIMIZ SÖZÜ VERMEDİK
Göreve geldiği günden bu yana, verdiği sözleri tutma, tutamayacağı sözleri de vermeme çabası içerisinde olduğunu belirten Emirdağ Belediye Başkanı Uğur Serdar Kargın, hiç bir fikri ayrılıklara kapılmadan, verilen sözleri yerine getirdiklerini ifade etti.
Belediye çalışanlarının geçmiş dönemden kalma alacaklarının da tamamının ödendiğini hatırlatan Başkan Kargın, "Herkesin belediye başkanı olarak, hiçbir fikri ayrılıklara da kapılmadan sizlere verilen sözleri de tutmaya çalıştık. Kendi dönemimizle ilgili sözlerimizi tuttuk. Bunun yanında bir önceki dönemin gerek işçi arkadaşlar gerekse memur arkadaşların, sözleşmeli memur arkadaşların alacaklarını da ödedik. Bunun da ayrıca gururunu yaşıyoruz" dedi.
 
EN YÜKSEK ARTIŞI SAĞLADIK
2017 yılı için hükümet tarafından verilen yüzde 3+4'lük ücret artışını hatırlatan Başkan Kargın, yüzde 15'lik ücret artışının, belediye çalışanlarının alınlarının teri ile hak ettiklerini söyledi.
Belediye çalışanlarına yüzde 20'lik ücret artışını da zorladıklarını belirten Başkan Kargın, bunu belediye imkanları doğrultusunda mümkün olmadığını ifade etti.
Başkan Kargın, "Bu sözleşmeyi personel içerisinde dengeleri gözeterek hazırladık. Kararı almamızda sendika temsilcimizin de tavsiyelerini göz ardı edemeyiz. Hepimiz eşit ücret alalım tavsiyesi olarak, herkesin yevmiyeleri üzerinden bir taslak hazırladık ve mutabakat sağlandı. Yüzde 20'yi zorladık ama imkanlar buna elvermedi. Bu rakam helali hoş olsun. Daha iyisine layıksınız ancak imkanlarımız buydu. Allah utandırmasın iyi bir artış olduğuna inanıyorum" diye konuştu.
 
PERSONELİMDEN MEMNUNUM
Belediye çalışanlarının görevlerine en iyi şekilde yaptıklarına yürekten inandığını belirten Başkan Kargın, "Çalışanlarımız görevlerini en iyi şekilde yerine getiriyorlar. Özverili ve azimli bir şekilde çalışıyorlar. Mesai mefhumu gözetmeden çalışıyorlar. Özverili çalışmalarından dolayı tüm personelime de ayrıca teşekkür ediyorum" diye konuştu.
 
BAŞKAN SAMİMİ DAVRANDI
Belediye İş Sendikası Şube Başkanı Yücel Şahin ise sözleşme hazırlanırken Belediye Başkanı Uğur Serdar Kargın'ın samimi ve büyük çabası olduğunu söyledi.
Şahin, "Sayın başkan, geçmiş dönemlerdeki alacaklarımızın ödenmesinde üstün bir çaba sarf etti. Kendisine bundan dolayı teşekkür ediyorum. Bu toplu sözleşmede de ücretlerde yüzde 15 gibi bir ücret artışı oldu. Biz sendika olarak biraz hazıra konduk. Bu sözleşme buradaki temsilcimiz ve belediye başkanımızın çabasıyla oldu. Kendilerine ayrıca teşekkür eder hayırlı olmasını dilerim" diye konuştu.
İmza töreninde Belediye İş Sendikası Emirdağ Belediye işçi temsilcisi Kadir Palıt da Belediye Başkanı Uğur Serdar Kargın'a belediye çalışanları adına hediye vererek teşekkür etti.
Emirdağ Belediyesi'nde düzenlenen Toplu İş Sözleşmesi imza töreni toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.
 
Editör: Haber Merkezi