Emirdağ'da Raflarda Son Kullanma Tarihi Geçen Ürün Satan Marketlere Ceza

Emirdağ Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri vatandaşların daha uygun, sağlıklı ve güvenilir bir ortamda gönül rahatlığı ile alışverişlerini yapabilmeleri için denetimlerini sürdürüyor.

Zabıta Müdürlüğü ekipleri marketlerde rutin olarak yaptığı etiket kontrollerini sıklaştırarak hijyenik şartlar, fiyat etiketleri, kasa ile fiyat etiketi arasındaki farklar ve satılan ürünlerin son kullanma tarihi denetimlerine devam ediyor.

Marketlerde kuru gıda, manav, kasap ve içecek reyonlarında etiket denetimi yapan ekipler ürünlerin son kullanma tarihlerini de kontrol etti. Zabıta ekipleri son kullanma tarihi geçmesine rağmen raflardan indirilmeyen ürünleri vatandaşa satan işletmelere cezai müeyyide uyguladı.

Emirdağ halkının sağlığıyla oynayanlara hiç bir şekilde müsamaha gösterilmeyeceğini vurgulayan Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncu; "Ekiplerimiz ilçe halkımızın sağlıklı ve temiz gıdalarla beslenmeleri için gece-gündüz demeden denetimlerini sürdürüyor. Bütün işletmelerden sattıkları ürünlerin son kullanma tarihine dikkat etmelerini istiyoruz. Bu konuda tüketicilere de büyük görev düşmektedir. Tüketiciler ne kadar seçici ve duyarlı olurlarsa art niyetli kişilerin sayısı da o kadar azalacaktır. Birileri daha çok kazanacak diye halkımızın sağlığının tehlikeye düşmesine asla izin veremeyiz."ifadelerini kullanarak denetimlerin devam edeceğini söyledi.

Editör: Haber Merkezi