Emirdağ “Çay Dere”de temizlik çalışmaları başladı

Emirdağ ilçesinin içerisinden geçen "Çay Dere"de Emirdağ Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından temizlik çalışması başlatıldı.

Belirli dönemlerde bakıma alınarak temizliği yapılan Çay Dere'nin, yaklaşan kış mevsimi öncesinde gerekli bakım ve temizliği yapılarak önlemler alındı. Emirdağ Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan temizlik çalışmaları kapsamında moloz, kurumuş ve kırılmış dal parçaları, kumlar, miller ve benzeri maddelerin zamanla dere yataklarında birikmesi sonucu oluşan koku ve böceklenmelere neden olan yığınlar, kış şartlarında olumsuz etki yapmaması için ortadan kaldırıldı. Bunun yanı sıra dere kenarlarına atılmış olan moloz ve benzeri atıklar temizlenirken, iş makineleri ile de derelerin içinde ki kum yığınları kaldırıldı.

Kış mevsimi öncesinde gerekli önlemler alındı

Emirdağ Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler yaptıkları açıklamada, kış mevsimi öncesinde ilçe içerisinde bulunan derenin atıklardan ve çöplerden temizlenmesi için çalışma başlattıklarını, kış mevsiminde Çay Dere'de herhangi bir sorun yaşanmaması için çalışmaların devam edeceğini belirttiler.

Editör: Haber Merkezi