Emirdağ Belediyesi’nden “Bağlama bizden, Türküler Sizden” Projesi

Emirdağ Belediye Başkanı Serkan KOYUNCU'nun talimatlarıyla vatandaşların ilgi duyduğu sevdiği ya da kendisini bu noktada becerili olduğunu düşünen, sesine güvenen bu sanatı ben de icra edebilirim diyen çocuklarımızın gençlerimizin önünü açabilmek onlara yardımcı olabilmek bu noktada hobisi olanların hayallerini de gerçekleştirmek amacıyla Bağlama Kursu Emirdağ'lı gençlerin hizmetine sunuluyor.

Farklı yaş gruplarından gençlerin sanata yönlendirilmesi amacıyla Emirdağ Belediyesi tarafından Selman-i Farisi Kültür Evi'nde "Bağlama Bizden Türküler Sizden" sloganıyla başlatılan bağlama Kursu'nun ilk toplantısı yapıldı.

Emirdağ Belediyesi Nikah Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya Belediye Başkanı Serkan Koyuncu kurs eğitmeni Ahmet Akın ile kursiyerler katıldı. Toplantıda kursların gerçekleştirileceği günler, saatler ilgili bilgiler verilirken derslerle hem türküleri yazan ozanlarımızı hem de o türkülerin hikayesinin öğretilip kültürümüze katkı sağlayacağı bildirildi.

Emirdağ Kültürü'ne katkı sağlamaya devam eden Belediye Başkanı Serkan Koyuncu:

"Bağlama kursuna gelenler sadece bağlama öğrenmekle kalmıyor, türkülerimizi de öğreniyorlar. Amacımız özellikle gençlerimizi bu tarz etkinliklerle bir arada tutabilmek, kötü alışkanlıklardan korumak. Binlerce yıllık geçmişi olan çok önemli bir kültürden söz ediyoruz, bütün duygu ve düşüncelerimizi bağlamaya dile getiriyoruz" diyerek kurslara gösterilen ilgiden memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Editör: Haber Merkezi