Emirdağ Belediyesi İçme Suyu KDV’sini Yüzde 8'den Yüzde 1’e Düşürdü

Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncu, "Gıda da uygulanan yüzde 8'lik KDV'nin yüzde 1'e indirilmesiyle, biz de vatandaşlarımızın bütçesine katkıda bulunmak için su faturalarındaki KDV'yi yüzde 1'e düşürdük."dedi.

İçme suyundaki KDV'nin düşürülmesindeki detaylara aşağıda yer verilmiştir.

Emirdağ Belediyesi, Mart ayından itibaren geçerli olacak şekilde içme suyu fiyatlarında yüzde 8 olan Katma Değer Vergisi’ni yüzde 1’e düşürüyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı “Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Değer Vergisi Oranlarının Tespitine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Cumhurbaşkanı Kararı” Resmi Gazetede yayımlandı.

Enflasyonla mücadele kapsamında alınan karar ile birlikte, temel gıda ürünlerinde Katma Değer Vergisi (KDV) yüzde 8’den yüzde 1’e indirildi.

Emirdağ İlçe merkezinde içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılayan Emirdağ Belediyesi de, bu karar doğrultusunda su fiyatlarında KDV oranını yüzde 1’e düşürdü.

Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncu’nun verdiği müjdede, 2022 yılı Mart ayından itibaren geçerli olmak üzere ilçe merkezindeki mesken, işyeri, inşaat başta olmak üzere tüm aboneler için yeni fiyatın uygulanmaya başlayacağı belirtildi.

Editör: Haber Merkezi