Emirdağ Belediyesi ekmek israfını önlüyor

Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncu ilçe de yine bir ilke imza attı. Başkan Koyuncu ekmek israfının önüne geçmek için ilçenin belirli noktalarına ekmek kutuları yerleştirdi.

Emirdağ Belediyesinden alkışlanacak bir proje daha hayata geçti. Emirdağ Belediyesi, “Ekmek nimettir, yeri çöp değildir” sloganı ile yürüttüğü bayat ekmek toplama çalışmaları kapsamında, ilçe genelinde bazı noktalara ekmek kutuları yerleştirdi. Sosyal sorumluluk bilinciyle çalışmalar yapan Emirdağ Belediyesi, ekmek israfının önüne geçmek için uyguladığı proje vatandaşlardan tam not aldı. Emirdağ Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde kurulan ekip, her gün düzenli olarak mahallelerde bulunan bayat ekmek kutularını kontrol ederek bırakılan ekmeklerin toplama işlemini gerçekleştiriyor. Toplanan bayat ekmekler ise hayvan barınağına teslim ediliyor.

“Emirdağ halkı kampanyaya sahip çıktı”

Emirdağ halkının ‘Ekmek nimettir, yeri çöp değildir’ kampanyasına sahip çıktığını söyleyen Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncu, vatandaşların kampanyaya gösterdiği ilgiden dolayı mutlu olduğunu ifade etti. Başkan Koyuncu, “İlçemizde sosyal sorumluluk çalışmaları çerçevesinde ‘Ekmek nimettir, yeri çöp değildir’ sloganı ile bir kampanya başlattık ve ilçemizin belirli noktalarına ekmek kutusu koyarak bayat ekmekleri toplayacağız. Ekmek israfının da önüne geçmiş olacağız. Kampanyamıza vatandaşlarımız yoğun ilgi gösterdi. Buradan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi