Emirdağ Belediye Meclisi'nden İsrail'e kınama

Emirdağ Belediyesi meclis toplantısında, Terör devleti İsrail'in, Filistin halkına ve Gazze şeridine yönelik saldırıları kınandı. İsrail'in büyük bir insanlık suçu işlediği ve silahsız halkı hedef alan saldırıların asla kabul edilemez olduğu belirtilen bildirilerde, Emirdağ Belediye Meclisi olarak bu zulme hayır demenin insani ve ahlaki bir tutum olarak tarihe not düşülmesinin ve Filistinli kardeşlerimizin yanında olduğumuz bilinmelidir.

Emirdağ Belediyesi Mayıs ayı meclis toplantısı Belediye Başkanı Serkan Koyuncu, başkanlığında gerçekleştirdi. Gündemde yer alan maddelerin görüşülerek karara bağlandığı meclis toplantısı öncesi, mecliste grubu bulunan partiler Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda yüzlerce sivilin ölümüne neden olan Terör devleti İsrail'i kınadı.

“Filistinli kardeşlerimiz asla yalnız değildir”
Masum yüzlerce insanın İsrail tarafından katledildiği vurgulanan bildiride, “Emirdağ Belediyesi Meclisinin 17.05.2021 tarihinde yaptığı toplantıda mecliste grubu bulunan üç siyasi partinin ortak teklifi ile terör devleti İsrail her Ramazan-ı Şerif ayında olduğu gibi bu mübarek Ramazan ayında da Filistin halkına zulmünü artırarak sürekli hain saldırılarını masum insanları uçaklardan ve her türlü tahrip gücü yüksek bombardımanlarla sürdürüyor olması nedeni ile; Emirdağ Belediye Meclisince; Terör devleti İsrail’in Filistin’e yapmış olduğu zulümden savaş suçu işlemesine, katliamlarını kadın, çocuk ayırmadan sürdürdüklerine varıncaya kadar her türlü zalimliklerini, vahşi tutumlarını kınayarak tel’in edildi. Emirdağ Belediye Meclisi olarak bu zulme hayır demenin insani ve ahlaki bir tutum olarak tarihe not düşülmesinin ve Filistinli kardeşlerimizin yanında olduğumuzun bilinmesi konusunda,oy birliği ile karar verilmiştir” denildi.

Editör: Haber Merkezi