Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncu’dan Cumhuriyet Bayramı Kutlama Mesajı

Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncu, Cumhuriyet’in 99’uncu kuruluş yıldönümü nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.

Başkan Koyuncu'nun Cumhuriyet Bayramı mesajı şöyle: “Cumhuriyetimizin kuruluşunun 99’uncu yıldönümünü büyük bir gurur ve heyecanla kutlamaktayız. Kurtuluş Savaşı, ulusumuzun var olma savaşı, Cumhuriyet ise, yeniden dirilişin simgesidir.

Türk toplumunun, tarihte eşine ender rastlanan bir azim ve irade ile zafere ulaştığı İstiklal Harbi, milletimizin bağımsızlık mücadelesinde ne kadar kararlı olduğunun ve vatan topraklarının bölünemeyeceğinin tarihi bir ispatıdır.

Ülkemizin bir ve beraber olarak dünya milletler ailesi içindeki yerini yükseltmesinin önemi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı vesilesiyle bir kez daha ortaya çıkmıştır. Ülke olarak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve ecdadımızın 29 Ekim 1923’te yaktıkları Cumhuriyet meşalesi ile aydınlanırken; muasır medeniyetler seviyesine yükselmek ve lider ülke olmak için de büyük adımlar atıyoruz.

Bu vesileyle; Cumhuriyetimizin 99’uncu kuruluş yılında başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebediyete intikal etmiş tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, kahraman gazilerimize şükran ve minnetlerimizi sunuyor, tüm halkımızın Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum.”

Editör: Haber Merkezi