EMİRDAĞ AGD AŞURE İKRAMINDA BULUNDU



Muharrem Ayı nedeniyle Emirdağ ilçesinde Saadet partisi ile Anadolu Gençlik derneği ilçede  Anadolu gençlik derneğinin beyasaray daki yeni binasının açılışında aşure ikramında bulundu .Proğrama  Emirdağ belediye başkanı Ugur serdar kargın ,Eski siyasetçiler ,Saadet partisi ilçe başkanı İbrahim doğan ,Saadet partisi gençlik kolları başkanı Erhan Akpınar ,Saadet partisi hanım kolları başkanı Hanife zengin ,Anadolu gençlik derneği ve çok sayıda Emirdağlı halkı katılım sağladı . Burada bir açıklama yapan  Emirdağ  Anadolu Gençlik derneği temsılcisi Ahmet Alkan , Muharrem ayının 10'uncu gününün Aşure günü olarak idrak edildiğini belirterek, "Peygamberlerin hayatlarında vuku bulan Hz. Adem'in tevbesinin kabulü, Hz. İbrahim'in Nemrut'un ateşinden kurtulmaları, Hz. İsa'nın doğumu ve semaya yükseltilmesi, Hz. Nuh'un tufandan kurtuluşu gibi bir kısım hadiselerin bu güne tekabül etmesi, aşure gününe kutsiyet atfetmiştir. Muharrem ayı ve bu ayın 10'uncu günü olan ve uzun yıllardır yaşatılan uygulamalardan birisi de Aşure geleneğidir. Milletimizin komşularına, dost ve akrabalarına yılda iki defa dağıttığı güzelliklerden biri kurban, diğeri aşuredir." dedi.

"Günümüzün Yezidleri de kan akıtmaya devam ediyor"
Muharrem ayının Müslümanların ortak hafızasında büyük bir acının tarihi olduğunu ifade eden Saadet partisi gençlik kolları Başkanı Erhan Akpınar  , "Hicretin 61. yılında Allah Rasulü (S.A.V)'in"Cennet gençlerinin efendileri" sözüyle taltif ettiği, Hz. Ali ve Hz. Fatıma'nın iki ciğer parelerinden biri Hz. Hüseyin Efendimizin ve  70'den fazla insanın siyasi ihtiraslar uğruna Kerbela'da şehit edilmiştir. Bu hadise özellikle milletimiz başta olmak üzere, mezhebi ve meşrebi ne olursa olsun, bütün Müslümanların asırlardır dinmeyen ortak acısı olmuştur. O tarihten bu yana bu yaramız hiçbir zaman kapanmadı kapanmayacaktır da. Dün Yezid Hz. Hüseyin'i şehit etmişti. Günümüzün Yezidleri de kan akıtmaya devam ediyor. Bu gelişmeleri acıyla gözyaşlarıyla takip ediyoruz. Günümüzde bütün Müslümanlara düşen önemli görevlerden biri, bu tür müessif olaylardan ibret almak, dersler çıkarmak ve birlik ve beraberliğimizi zedeleyecek her türlü olumsuz tutum ve davranışlardan kaçınmaktır, bu vesile ile  " dedi.

"Dün ihanet vardı, aynı şekilde bugün de devam ediyor"
Bugün gelinen noktada "Her gün Aşura, Her Yer Kerbela" denilebilecek günlerin yaşandığına değinen Akpınar  "Asırlar önce yaşanan bu hadise bugün de tekrar sahnelenmektedir. Dün ihanet vardı, aynı şekilde bugün de devam etmektedir.
Dün; İmam Hüseyin'e yakın durup, daha sonra kanlı kılıçların altında onu yalnız bırakanlar vardı. Bugün İslâm coğrafyasında emperyalizme köle olmuş, şahsi çıkarları uğruna Müslümanlara yakın görünüp ümmeti ateş altında yalnız bırakanlar var. Bu duygu ve düşüncelerle, şehitlerin efendisi İmam Hz. Hüseyin ve Kerbela şehitleri başta olmak üzere Türkiye, Filistin ve Ortadoğu'da ki bütün şehitlerimizi rahmetle anıyorum" diyerek sözlerini tamamladı. Proğram bitiminde Emirdağ cezaevine de 125 kişilik aşure ikramı yapıldı.
 
 
Editör: Haber Merkezi