EMİRDAĞ'A ATIK YAĞ TOPLAMA MERKEZİ KURULDU
 
-EMİRDAĞ BELEDİYESİ İLÇEDEKİ ATIK YAĞLARIN
TOPLANMASI AMACIYLA BİR MERKEZ OLUŞTURDU
 
 
Emirdağ Belediyesi, ilçedeki atık yağların toplanması amacıyla bir merkez oluşturdu.
Emirdağ Belediyesi bünyesinde oluşturulan 'Atık Yağ Toplama Merkezi'ne vatandaşlar atık yağlarını getirerek teslim edebilecek.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 2872 sayılı Çevre Kanunu ve 29378 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan "Bitkisel Atık Yağların Kontrol Yönetmeliği" esaslarına uygun olarak, insan ve çevre sağlığına zarar vermeyecek şekilde atık yönetiminin sağlanması amacıyla oluşturulan Atık Yağ Toplama Merkezi, hizmete girdi.
Oluşturulan Atık Yağ Toplama Merkezinin yanı sıra ilçede faaliyet gösteren ve atık yağ üretimi fazla olan lokanta türü işyerlerine de ayrıca Atık Yağ Bidonları dağıtıldı.
 
İNSAN SAĞLIĞINA HER ZAMAN ÖNEM VERDİK
İnsan sağlığına her zaman önem verdiklerini belirten Emirdağ Belediye Başkanı Uğur Serdar kargın, atık yağların Kocaeli'nde faaliyet gösteren bir firma tarafından düzenli olarak alınacağını ifade etti.
Başkan Kargın, "Çevre Kanunu gereği ilçemizdeki atık yağları bir merkezde toplayacağız. Toplanan  bu yağlar Kocaeli'de faaliyet gösteren Deha Biodizel Üretim A. Ş. ekiplerince tarafından düzenli olarak alınacak. Vatandaşlarımız evlerindeki atık yağları imkanları ölçüsünde koyacakları plastik şişelerle bize ulaştırmalarını istiyoruz. İşyerlerine dağıttığımız toplama bidonları  söz konusu şirket tarafından alınacak. Böylelikle atık yağların toplanması ve çevreye zarar vermemesi gerçekleştirilecek" dedi.
 
ESNAF BİLGİLENDİRİLDİ
Emirdağ'da esnafına Atık Yağ Bidonları dağıtan Emirdağ Belediyesi Zabıta ekipleri, işyeri sahiplerini dağıttığı broşürler ile de bilgilendirdi.
Esnafın kanalizasyonlara bıraktığı atık yağların artık olmayacağını belirten Zabıta ekipleri, konuyla ilgili işyerlerinin de 10 gün içinde filtre takmalarının zorunlu olduğunu hatırlattı.
 
Editör: Haber Merkezi