Başkan Koyuncu,”Emirdağ’a 50 Milyon Euro’luk Yatırım Geliyor”

Emirdağ Organize Sanayi Bölgesi, yatırımcıların ilgi odağı olmaya devam ediyor. Emirdağ Organize Sanayi Bölgesi’ne Bursa merkezli dondurulmuş gıda üretimi gerçekleştiren bir firma daha yatırım yapma kararı aldı.

Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncu’nun Emirdağ Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı seçilmesinin ardından Emirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Halil İbrahim Aktepe ve Emirdağ Organize Sanayi Bölgesi Yönetiminin uyumlu çalışması meyvelerini vermeye başladı. Geçtiğimiz ay içinde Emirdağ Organize Sanayi Bölgesine bir kimya firmasına 25 bin metrekarelik yer tahsisinin yapılmasının ardından yeni bir yatırımcıyla sözleşme imzalandığı bildirildi.

Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncu, Emirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Halil İbrahim Aktepe ve AK Parti Emirdağ İlçe Başkanı İsmail Dişiçürük tarafından Bursa ilinde yaptıkları görüşmelerin ardından Emirdağ Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu olarak 1994 yılından bu yana dondurulmuş gıda sektöründe hizmet veren Fine Food Gıda San. Ve Tic. İhracat İthalat A.Ş. ile sözleşme imzaladılar.

İmzalanan sözleşmeyle Emirdağ Organize Sanayi Bölgesinde 150 bin metrekare arsa üzerine 38 bin metrekare kapalı alanda kurulacak olan fabrikanın yaklaşık yatırım değerinin 50 Milyon Euro olduğu öğrenildi. Yer teslimi, proje hazırlık aşamalarının ardından bahar ayında inşaata başlaması beklenen fabrikanın tamamlanmasının ardından ilk etapta 250 kişiye istihdam sağlaması bekleniyor.

Emirdağ Belediye Başkanı aynı zamanda Emirdağ Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı da olan Serkan Koyuncu şunları kaydetti; “Emirdağ Organize Sanayi Bölgesini, bölgemiz ve ülkemiz için önemli bir yatırım alanı olarak yatırımcılara tanıtıyoruz. Göreve geldiğimiz günden beri Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız Halil İbrahim Aktepe ve Emirdağ OSB Yönetim Kurulu Üyelerimizle ciddi görüşmeler gerçekleştirdik. Dönemimizde geçtiğimiz ay bir kimya firmasıyla imzalanan ilk sözleşmenin ardından ikinci sözleşmeyi de dondurulmuş gıda üreticisi firmamızla Bursa’da sözleşme imzaladık.”

Başkan Koyuncu sözlerine şöyle devam etti; “Emirdağ ve bölgesi için büyük bir yatırım olacak olan bu fabrikanın yatırım maliyeti yaklaşık 50 Milyon Euro olarak belirlendiği bildirildi. Emirdağ ve bölgesinin ekonomisine ciddi bir yatırımı Emirdağ’ımıza kazandırmanın heyecanı içerisindeyiz. Emirdağ’da çok iyi bir uyum yakaladık ve Emirdağ’a yatırım için çalmadığımız kapı kalmıyor. Meyvelerini de toplamaya başladık. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.” dedi.

Emirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı aynı zamanda Emirdağ Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkan Vekili Halil İbrahim Aktepe ise şunları kaydetti; “Bilindiği üzere Emirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Emirdağ OSB’nin kurucusu ve ortaklarındandır. Yıllardan beri sürdüregeldiğimiz çalışmalar herkesin malumudur. TOBB bünyesinde bulunduğumuz her ortamda ilçemizin ve OSB’mizin stratejik önemini, 5. bölge teşviklerini anlatmaya bölgemizi tanıtmaya gayret ettik.630 dekar genişlemenin tamamlanması, doğalgazın sınırımıza kadar gelmesi ve yeni yönetimle yakalamış olduğumuz ortak akıl ve uyum elimizi dahada güçlendirdi. Yapılan girişimler görüşmeler sonuç vermeye başladı.Önce Necm Kimya (25000 m2 en az 50 kişilik istihdam) şimdi ise Fine Food (150.000 m2 en az 250 kişilik istihdam) firmaları ile sözleşmeler imzalandı. 2020 yılı içinde nasip olursa çalışmalar başlayacak. İçinde bulunduğumuz ekonomik ortam göz önüne alındığında yapılacak olan bu yatırımlar dahada değer kazanmakta, sağlayacağı istihdamdanda öte özellikle bölge ekonomisine katacağı katma değerin çok daha değerli olacağını düşünmekteyiz.”dedi.

Editör: Haber Merkezi