Başkan Koyuncu, “Engelli kardeşlerimize dokunmak hepimizin vicdanı sorumluğudur”'

Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncu'nun talimatlarıyla 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında Emirdağ'daki engelli vatandaşlar onuruna müzikli bir yemek programı düzenlendi. Belediye Başkanı Serkan Koyuncu' nun ev sahipliği yaptığı programa onlarca engelli vatandaşımız katıldı.

Başkan Koyuncu, engelli vatandaşlarımızla görüşüp kendileriyle fikir alışverişinde bulundu, istek ve önerilerini dinledi.

'Hepimiz aynı bahçenin farklı çiçekleriyiz'

Gerçek olan tek engel, insanların oluşturduğu engellerdir, yoksa hepimiz aynı bahçenin farklı çiçekleriyiz diyen Başkan Serkan Koyuncu "Engelli vatandaşlarımızın yaşama sevincini diri tutacak en küçük çalışmalar dahi bizim için çok önemli ve değerlidir. Belediyemizce yaptığımız ve yapacağımız tüm çalışmalarda engelli vatandaşlarımızı göz önünde bulunduran faydalı ve yararlı çalışmalar yapıyoruz. Hepimiz toplumumuzun birer parçası olan engelli bireylerimiz için daha duyarlı ve bilinçli olmalıyız.

'Engelli kardeşlerimize dokunmak hepimizin vicdanı sorumluğudur'

Engelli bireylerimize ve onların ailelerine el uzatmak, yüklerini hafifletmek, sosyal yaşamda yan yana, omuz omuza durabilmek hepimizin vicdani sorumluluklarından biridir. Farklılıklarımızın aramızda uçurumlar değil yeni diyaloglar açmasına vesile olabilmektir görevimiz.

Hoşgörü, sevgi ve saygıyla daha güçlü bir ülkede hep birlikte yaşamı kucaklamak dileğiyle tüm engelleri beraberce aşabileceğimiz sağlıklı günler diliyorum." ifadelerini kullandı.

Güzel ve keyifli vakit geçiren engelli vatandaşlarımız Başkan Koyuncu' ya , kendilerini anlamlı günde yalnız bırakmadığı ve her daim kendilerinin yanlarında oldukları için duydukları memnuniyeti dile getirerek teşekkür ettiler.

Yemeğe Emirdağ Kaymakamı Osman Bilici, Huzurevi Müdürü Mustafa Ertürk, Halaç Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Mehmet Akif Çeşmeci, Ülkü Bakımevi Müdürü Serkan Ülkü, Engelliler Derneği Başkan - üyeleri ve engelli vatandaşlarımız katıldı.

Editör: Haber Merkezi