Başkan Koyuncu, “Emirdağ’da ilkleri yapmaya devam ediyoruz”

Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncu’nun girişimleri ile ilçenin yöresel ürünleri tescillenmeye devam ediyor. Başkan Koyuncu, Emirdağ Kilimi ve Güvecinden sonra Dolgulu Köftesi ve Yumurtalı Pidesinin de tescillendiğini söyledi.

Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncu, ilçe de ilkleri yapmaya devam ediyor. Emirdağ Belediye Başkanlığınca 2020 yılında Türk Patent ve Marka Kurumu’na Coğafi İşaret Tescili için müracaatları yapılan Emirdağ Yumurtalı Pidesi ve Emirdağ Dolgulu Köftesi ürünleri 26.05.2021 tarihi itibariyle tescilli ürünler kategorisinde yer almaya hak kazandı. Daha önce Emirdağ Kilimi ve Güvecinin tescillenmişti.

“Emirdağ markasını her yerde duyuracağız”

Emirdağ markasının katma değeri olarak ilçenin adını her yerde duyurmaya devam edeceklerini söyleyen Başkan Koyuncu, “Emirdağ Yumurtalı Pidemiz özellikle hamur kitlesi hazırlığı, mayalama ve pişirme proses basamakları ile coğrafi alana özgün çarşı yemeklerinin başında gelmektedir. Dış kaplaması ince bulgur ve kıyma ile iç harcı ise kuyruk yağı ile hazırlanan, haşlanarak pişirilen, tercihen sos ilavesiyle soğuk veya sıcak servis edilen Emirdağ Dolgulu Köftesi yine Emirdağ’ımızın en meşhur yemeklerinden biri olarak tescillenen yemeklerimizden oldu. Tescillenen geleneksel ürünlerimizin gelecek kuşaklarımıza mirası, ticari değerlerinin hak ettiği yeri bulması amacıyla yöresel ürünlerimiz bundan böyle Emirdağ markası altında adlandırılacak ve Emirdağ markasının katma değeri olarak ilçemizin adını her yerde duyurmaya devam edecektir. Kadim ilçemize ve Emirdağ Kültürümüze hayırlı olsun” dedi.

Editör: Haber Merkezi