Başkan Koyuncu, Belçika'da hemşerileri ile buluştu

Belçika Gent şehri Vuslat Pide salonunda, Belçika Emirdağlılar Birliği Başkanı Osman Mızrak yapılan toplantıda Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncu'yu ağırladı. Görev süresinde bir yılını doldurmak üzere olan Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncu, Belçika'da ilk defa hemşerileri ile buluştu...

Deyim yerindeyse Belçika Serkan başkanı bağrına bastı...

Belçika'ya ilk defa gelen Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncu gördüğü ilgi ve alakadan çok memnun kaldı, gözlerinin içi gülüyordu...

Belçika Emirdağlılar Birliği Başkanı Osman Mızrak'ın önderliğinde yapılan toplantı Emirdağlıları bir araya getirdi...

Emirdağ'dan katılanlar arasında; Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncu'nun yanı sıra, AK Parti Afyonkarahisar İl Genel meclisi üyesi Necati Şevik, Emirdağ Belediyesi Başkan yardımcısı Vecdi Yürük ve Emirdağ Belediyesi CHP Meclis Üyesi Osman Duran vardı...

---------Toplantıya Belçika'dan katılanlar ise şöyleydi;

Gent Belediye meclis üyeleri; Veli Yüksel (Open - VLD ), Yüksel Kalaz (PVDA), SPa parti üyesi Burak Nallı, Gent şehrinde bulunan Federasyon üyeleri, dernekler, camii dernek başkanları, işadamları ile 100'ün üzeri bir katılımla gerçekleşti...

BEB Belçika Emirdağlılar Birliği Başkanı Osman Mızrak, bu toplantı ile Emirdağ Belediye Başkanı Sayın Koyuncu'yu gurbetçilerle buluşturdu. Proğrama katılan konuklara önce yemek ve ikramlarda bulunuldu.

Yemek sonunda, Muhammed Ali Kaya tarafından dua edilmesi ile konuşmalar ve soru cevap kısmına geçildi...

Mesut Dikaya'nın sunumu ile proğram başladı...

-------------------(BEB) Belçika Emirdağlılar Birliği Başkanı Osman Mızrak "Türk lobisi ve Emirdağ lobisi için çalışıyoruz"

(BEB) Belçika Emirdağlılar Birliği Başkanı Osman Mızrak günün anlam ve önemine uygun konuşmasını yaptı "Belediye başkanım ve konuklar öncelikle hoş geldiniz. BEB yaklaşık 15 yıllık dernek. Türk lobisi ve Emirdağ lobisi için çalışıyoruz. Wachtebeke'de her yıl yaptığımız on binleri buluşturan kır şenliğinin 5'incisini bu yıl yapmayı düşünüyoruz. Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncu'yu davet ettik sağolsun davetimize katıldı. Katılımları için teşekkür ediyoruz"

Başkanın konuşması öncesinde, sırası ile siyasilere Veli Yüksel, Yüksel Kalaz'a mikrofon uzattılar. Siyasiler konuşmasında Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncu'ya "hoş geldiniz" dediler...

-------------------Veli Yüksel "Emirdağlılık bir ayrıcalıktır"

Veli Yüksel konuşmasında "Emirdağlılık bir ayrıcalıktır" diye, konuşmasında Emirdağ'lıların buluşmasını ve birlik, beraberliği sağlaması adına bu buluşmayı olumlu buldu. Ayrıca neler yapılabilir adına micro milliyetçilik yerine Türklük adına bir araya gelmeyi ve çalışmaya hazır olduğunu belirtti...

------------------Yüksek Kalaz "Zor bir dönemden geçiyoruz, Biz Türkler bir araya gelmemiz lazım"

"(BEB) Belçika Emirdağlılar Birliği Başkanı Osman Mızrak'a bugün buraya davet ettiği için teşekkür ediyorum. Emirdağ Belediye başkanı Serkan Koyuncu'ya hoş geldiniz diyorum. Belçika'da hükümet kurulamadı, Ama Türkler olarak bir olalım, Belçikalılara yem olmayalım. Hepinize teşekkür ediyorum"

-----------------Metin Edeer "Ömrüm her zaman Emirdağlıların bir araya gelmesi için geçti"

"Osman başkana daveti için teşekkür ediyorum. Hayatım her zaman Emirdağlıların bir araya gelmesi için geçti. Hiçbir zaman ayrımcılık yapmadım, siyaset yapmadım. Özürlü araçlar getirdik her zaman bana küfür eden kişiler vardı onlara dahi araç verdim. Şahitleri var Necati başkan burada. Allah birliğimizi daim etsin"

----------------Necati Şevik "Bende bir gurbetçiyim. Rabbim bana siyaset yapmayı nasip etti"

"Bende bir gurbetçiyim. Rabbim bana siyaset yapmayı nasip etti. Afyonkarahisar İlgenel meclisi üyesi seçildim. Görevim Köylere hizmet. AK Partiden iyi bir bütçe aldık. Memleketimize İktidarın gücü ile hizmet ediyoruz. Bir gurbetçi olarak Emirdağ Belediye başkanı Serkan Koyuncu'ya hoş geldiniz diyorum ve Osman başkanıma bu güzel organizasyonu yaptığı için teşekkür ediyorum"

----------------Emirdağ Belediye başkanı Serkan Koyuncu "Kasım ayında Emirdağ belediyesi olarak batmıştık. Sizden para istemek için gelmedim. Emirdağ'da artık kavga yok, çekişme yok"

"Bizi buraya toplayan Belçika Emirdağlılar Birliği Başkanı Osman Mızrak'a hepinizin huzurunda teşekkür ediyorum. Bugün Belçika'nın çeşitli yerlerinden ve Gent'ten katılan sizlere ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Belediye başkanı olalı 11 aydır neler yaptık. Emirdağ-Davulga-Yunak genişletilmiş yol yapımı devam ediyor. 11 yıl önce planlanan bir yol projesiydi. Yapmak ve yapılmasına vesile olmak bize nasip oldu. Organize sanayi bölgesini genişletme çabasına girdik. 2'inci ilave bölgesini açtık. Doğal gaz firması özel bir firma. Abone sayısı yüzünden firma gelmiyor. Biz Belediye Meclis olarak karar aldık. Emirdağ'da Kavga yok, çekişme yok. Emirdağ Belediyesi olarak kazı parası almamayı teklif ettik. Firma yeni hatlarda gaz vermeye başladı. 2020 yılında Emirdağ'da doğal gaz çalışması devam edecek. Yeni TOKİ konutları yapılacak. Türkiye'de çoğu yerinde olmayan Su fiyatlarını ucuzlattık. Kasım ayında belediye olarak batmıştık. İller bankasından gelen para ve gelirimiz gideri karşılamıyordu. o gün ki borçları yavaş yavaş ödemeye başladık. Yolların yapımına devam ediyoruz. Eski dönemden bize 3 inşaat yeri miras kaldı. Devlette devamlılık esastır. Bizde devam ettik. Yeni ihale ettik daha az paraya. "GÖKKIZ HANIMLAR HAMAMI", "HANIMLAR ERKEKLER SPOR YERİ", "BÖLGE KÜTÜPHANESİ". Şehir içi ulaşımda 65 yaş üstüne para almıyoruz, bedava. "TİYATRO SALONU" "ALIŞVERİŞ MERKEZİ ve EĞLENCE MERKEZİ" "6 KAT İŞ YERİ OFİS ve OTEL" bu 3 miras kalan inşaatların yerine bunları yapacağız. "KÜLTÜR EVİ" "ŞEHİR GİRİŞLERİ GÜZELLEŞTİRME" Projelerimiz arasında. "EVDE BAKIM HİZMETLERİ" evde hizmet ile Türkiye'de hiç bir yerde olmayan yeni bir proje başlattık "EVDE HİZMET BÜTONU", "SOSYAL MARKET" ihtiyaç sahiplerine yardım için eski belediye binasında açılacak. Buraya sizlerden para istemek için gelmedim"

Soru-cevap kısmında vatandaşlar soru ve isteklerini Emirdağ Belediye başkanı Serkan Koyuncu'ya ilettiler. Sayın başkan tek tek soruları cevapladı.


 

Editör: Haber Merkezi