BAŞKAN KARGIN’IN ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI
 
Emirdağ Belediye Başkanı Uğur Serdar Kargın, geçmişte olduğu gibi Türkiye'nin geleceğinde de öğretmenlerimize büyük görevler düştüğünü belirterek, tüm öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutladı.
Başkan Kargın, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.
Atatürk'ün "Milletleri kurtaracak olan yalnız ve ancak öğretmenlerdir" sözünü hatırlatan Emirdağ Belediye Başkanı Uğur Serdar Kargın, mesajında şu ifadelere yer verdi:
"24 Kasım Atatürk'ün Millet Mektepleri Başöğretmenliğini kabul ettiği gündür. Başöğretmen Atatürk, öğretmenlerin Ulusal Kurtuluş Savaşı'nda gösterdikleri etkinliği hep övmüştür. Atatürk Türkiye'nin müfessir devletler arasında yer alması için öğretmenlere büyük görevler düştüğü inancındaydı.
Öğretmenlerimiz sevgi dağıtır, içimizi aydınlatır. Bizi doğruya yöneltir. Bilgili kişiler olmamız için çaba gösterir, dünyayı tanıtır. Öğretmen her alanda yeniliği, yenileşmeyi savunur. Bir milletin milli, ahlâki ve kültürel yönden güçlü ve medeniyet bakımından kalkınmış olması öğretmenlerinin üstün çalışmalarına bağlıdır. Milli birlik ve beraberliğimizin teminatı öğretmenlerimizdir. Bu duygu ve düşüncelerle 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutluyor, görevleri başında Şehit olmuş tüm öğretmenlerimize Allah'tan rahmet diliyor, tüm öğretmenlerimize ve eğitim camiasına saygılarımızı sunuyorum."
 
Editör: Haber Merkezi