BakanEroğlu Emirdağ’da Açılış Merasimine Katıldı.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ve Vali Mustafa Tutulmaz’ın katılımıyla Emirdağ ilçemizde inşa edilen Afyon Kocatepe Üniversitesi Emirdağ Meslek Yüksekokulu Prof. Dr. Nijad Bilge Gençlik Kültür ve Spor Merkezi ile Fehmi Zeki Denizli Laboratuvar Binası açılış merasimi yapıldı.

Açılış programına Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ve Vali Mustafa Tutulmaz’ın yanı sıra Milletvekilleri Ali Özkaya, Hatice Dudu Özkal, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Mustafa Solak, Bolvadin Kaymakamı İbrahim Özkan, Bayat Kaymakamı Göksu Bayram, İl Jandarma Komutanı Alb. Orhan Sırma, İl Emniyet Müdürü Fahrettin Şen, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, diğer protokol üyeleri ile Emirdağ Meslek Yüksekokuluna yeni tesisler kazandıran hayırseverler Prof. Dr. Nijad Bilge, İşadamı Fehmi Zeki Denizli ile İşadamı Fazlı Halaç katıldı.

Afyon Kocatepe Üniversitesi Emirdağ Meslek Yüksekokulu Prof. Dr. Nijad Bilge Gençlik Kültür ve Spor Merkezi ile Fehmi Zeki Denizli Laboratuvar Binası’nın yapımında katkıda bulunan hayırseverler Prof. Dr. Nijad Bilge ile İşadamı Fehmi Zeki Denizli'nin de söz aldığı programda bir konuşma yapan Vali Mustafa Tutulmaz; “Sayın Bakanım, Sayın milletvekillerim, değerli hayırseverlerimiz, değerli misafirler hepiniz öncelikle hoş geldiniz. Öğrencilerimizin gerek sosyal aktivitelerini daha rahat yapabilmelerine onların sosyal yönden gelişmelerine vesile olacak olan gerekse de mesleki gelişimlerine katkıda bulunacak bu tesislerin açılmasından büyük onur ve mutluluk duyduğumu ifade etmek isterim. Emeği geçen hayırseverlerimize, hemşerilerimize, büyüklerimize huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum. Devletimiz eğitimde, sağlıkta, ulaşımda ve diğer alanlarda her geçen gün yatırımlarını hızlandırmaya devam etmektedir. Şu anda eğitim alanında sadece Afyonkarahisar’ımızda 550'nin üzerinde derslik inşaat aşamasında, proje aşamasında ya da ihale aşamasında. Bir yılda faaliyete geçecek sayı budur. Bu kadar dersliğin faaliyete geçmesiyle ikili öğretimden tamamen tekli öğretime geçmiş olacağız. Bu yatırımları devletimiz yapıyor ancak hayırseverlerimizin de bizim yanımızda olmasından büyük bir mutluluk duyacağımızı ifade etmek isterim tıpkı burada olduğu gibi. Nadir de olsa yine hayırseverlerimiz destek veriyor ama bunun bir kampanya halinde eğitim başta olmak üzere sağlık ve diğer alanlarda aynı hızla devam etmesini ümit ediyoruz. Ben zamanınızı fazla almayacağım ve tekrar emeği geçen değerli büyüklerimize huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum. Allah onlardan razı olsun. Bu eserler gençliğimize geleceğimize büyük katkı sağlayacaktır. Sayın bakanımıza da böyle güzel bir açılışa teşrif etmelerinden dolayı özellikle teşekkür etmek istiyorum. Allah'a emanet olun diyorum. Hepinize selam ve saygılarımı sunuyorum.” dedi.

Programda son konuşmayı yapan Bakan Eroğlu; “Saygı değer Valim, çok değerli milletvekillerim tabii ki Afyonkarahisar Belediye Başkanımız, Rektörümüz ve çok kıymetli iki büyüğümüz var. Büyük demeyeceğim genç hocamız Nijat Bilge ve Fehmi Zeki Denizli bey var, pek değerli hanımefendiler ve değerli kardeşlerim Halaç ailesinin değerli büyükleri, sevgili hemşerilerim hanımefendiler ve beyefendiler hepinizi böyle güzel ve bereketli bir günde saygıyla sevgiyle selamlıyorum, hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Hakikaten ben de bugün çok sevdiğim hemşerilerimle, sizlerle buluşmanın, sizlere kavuşmanın mutluluğunu yaşıyorum. Ben hocalarıma teşekkür ediyorum. Nejat hocam hakikaten dünya çapında tanınmış bir hocamız. Biz kendisiyle gurur duyuyoruz her zaman. Kendisinin çok büyük eserleri var. Hocamın 350’den fazla eseri var ve çoğu da İngilizce. Ayrıca onkoloji konusunda, kanser hastalığının teşhisi ve tedavisi konusunda da büyük eserlere imza attı. Allah razı olsun, bugün buradaki Gençlik Spor ve Kültür Merkezine büyük katkı sağlaması, yaklaşık 350 bin TL’ye yakın para harcamasından dolayı kendisine teşekkür ediyorum. Tabii hanımefendiye de teşekkür ediyorum. Bunlar hanımefendi desteği olmadan olmaz. Tabi burada çok önemli kardeşimiz var Fehmi Zeki Denizli kardeşimiz. O da Emirdağlı. Hakikaten tüm Türkiye’de sanayide büyük mesafe kaydetmiş önemli bir insan. Sanayi konusunda gurur kaynağımız. Onun da yaptığı Laboratuvar tesisinden dolayı teşekkür ediyoruz. Aynı zamanda kardeşiniz Zeki Bey’e şuan burada yok gerçi ama Allah rahmet eylesin. Allah onun bu sadak-i cariyesi ile amel defteri hep açık olanlardan eylesin. Malum olduğu üzere bir hayır işlendiği zaman bu şekilde insanların, hayvanların, canlıların istifade ettiği bir hayır işlendiği zaman amel defteri kapanmıyor. Sizin kardeşiniz Zeki Bey’in de amel defterinide sizler gibi açık olanlardan eylesin. Teşekkür ediyoruz. Hayırlı olsun inşallah. Tabii eğitim çok önemli değerli kardeşlerim. Çünkü eğitime ehemmiyet vermeyen milletler tarih sahnesinden silinir. Güçlü milletlere baktığımızda hep eğitime ehemmiyet vermişlerdir. Ben de bir eğitimciyim teknik üniversitede, benim de aşağı yukarı 400 tane yayınım var. Biz de çevre ve su konusunda dünyada sayılan bir isimiz. Değerli kardeşlerim tabii eğitim konusuna hükümetimiz çok önem veriyor. Şuanda Milli Eğitime ayrılan bütçe bir numara. Çünkü gelecek nesillerin çok iyi yetişmesi lazım. Geleceğimizin teminatı gençlerimiz için gerekli her türlü hazırlığı yapmamız lazım. Bunun için Milli Eğitime büyük pay ayırdık, ama ne yapılsa azdır. İyi bir nesil yetiştirmek için eğitim önemli, ama iyi bir eğitim için de kütüphaneler, sınıflar, akıllı tahtalardan, bilgisayarlara varıncaya kadar iyi fiziki imkanlar hazırlamamız lazım ve ayrıca iyi bir eğitimci kadrosu lazım. Bizler geleceğimizin teminatı olan ve gençlerimizin iyi yetişmesi için yapılan bu eserin yapımında katkısı bulunan ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Allah razı olsun. ”dedi.

Program Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu tarafından hayırseverler Prof. Dr. Nijad Bilge, İşadamı Fehmi Zeki Denizli ile İşadamı Fazlı Halaç’a plaket takdim edilmesi ve tesislerin gezilmesi ile sona erdi.

Editör: Haber Merkezi