Avrupa'nın İlk Magnezyum Tesisi Emirdağ'da

Türkiye’nin İlk, Avrupa'nın tek Primer Magnezyum tesisi faaliyetlerine Emirdağ'a bağlı Tepeköy sınırları içerisinde faaliyetlerine başladı.
Eczacıbaşı Holdinge bağlı Magnezyum çıkarma ve işleme tesisleri 2012 yılında alınan yatırım kararı ile “Türkiye için Stratejik Yatırım Statüsü” ne sahip önemli projeler arasında yer alıyor. Yatırım planlaması 2 aşamalı olarak yapılan tesis 30.000 ton/yıl kapasite ile çalışabiliyor ve farklı şekil ve boyutlarda primer magnezyum ve alaşım olarak üretim gerçekleştiriyor. Çıkarılan magnezyum, üretimde Kanada’da geliştirilen ve magnezyum üretiminde günümüzde baskın bir yöntem olan Pidgeon metodu kullanılarak çıkarılıyor. Bu prosesle nihai ürün, aynı yöntemi kullanan diğer üreticilere kıyasla daha çevre dostu, verimli ve yüksek kalitede olduğu dile getirildi.
 
Birçok Emirdağlı işçinin çalıştığı tesis misafirlerini ağırlamaya devam ediyor. Tesisi ziyaret eden Emirdağ Kaymakamı Akın Ağca İşletme yetkilileri Eczacıbaşı Endüstriyel Hammaddeler Anonim Şirketi Magnezyum Tesisi Direktörü İlhan Göknel ve Proje Müdürü Rıza Oğur ile tesisleri gezerek, tesisin çalışmaları ve faaliyet alanları hakkında bilgi aldı.
Emirdag.gen.tr
 
Editör: Haber Merkezi